Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 травня 2014, 23:23 Суспільство
Безсоромна брехня російських ЗМІ
Безсоромна брехня російських ЗМІ

Вони весь час брешуть, і кінця-краю не видно. Росія й далі провадить проти України широкомасштабну інформаційну війну. Перекручені новини, неправдива інформація, зрежисовані постановки, які транслюють російські ЗМІ - все це набуває катастрофічних розмірів.

Кілька днів тому російський телеканал показав своїм глядачам сюжет про те, як підтримують сепаратистів. Нібито в Одесі та Донецьку бізнесмени подарували прибічникам федералізації яхту й кукурудзника. У матеріалі йдеться, буцімто українці всіма силами захищають свої міста від українців і вдячні бойовикам.

- Бизнесмен Николай Коваленко говорит, что после трагических событий в Доме профсоюзов он просто не смог остаться в стороне. Жена предпринимателя, именем которой названо судно, предложила отдать лодку ополченцам. Теперь на прогулочной "Инессе" будут патрулировать одесскую акваторию.

Насправді ж судно "Інесса" з російського сюжету - це яхта Azymut 46. Яку може будь-хто винайняти в Одесі за 450 доларів на годину. Ось її знімки з сайту.

Та на цьому російські медійники не зупинилися: у другій частині свого матеріалу показали донецького бізнесмена і за сумісництвом льотчика-інструктора Олександра Нечехова. Він, нібито, подарував сепаратистам кукурудзника. При цьому сам підприємець жодного разу не з'явився в кадрі разом з так званими ополченцями. Та й самі терористи на відео на тлі якогось обшарпаного літачка. Коли ж меценат побачив себе в ефірі російського телеканалу, був шокований. Він каже - нікому нічого не презентував.

- Подъезжает оператор и говорит: мы тут ребят привезли, я говорю - ну зачем вы. Короче, они покрутилися, мы их попросили уехать, они втихаря подошли к старому сельськохазяйственному самолету, покрутились три минуты и смылись. И тут появились звонки, что НТВ показали передачу, что лично я подарил самолет, который мне не пренадлежит.

Ще одна брехня. Найманці з Росії влаштували справжнє шоу в Маріуполі 9-го травня. В цьому театрі абсурду - в розстрілі нібито мирних містян - узяли участь щонайменше 13 акторів. Такого висновку дійшли інтернет-користувачі, котрі покадрово розібрали сутички. Так, одні й ті самі люди з'являються на відео кілька разів. Саме вони кидаються під БТРа, кричать найголосніше, і потім - нібито вмирають. Ось кілька фактів того, що стрілянина була зрежисована. Приміром, цей чоловік у піджаку, актор, якого назвали в мережі номером восьмим. Він стоїть біля хлопця - десятого номера, котрого через секунду поранять у ноги. І саме він тримає руки в кишені і щось там шукає, тоді як військовий кінцівками взагалі не ворушить. Дивує й персонаж із буцімто простріленими ногами - він проповзає чи не піввулиці.

А ось цей чоловік під номером одинадцятим - немов мирний мешканець. Аж раптом у нього в руках з'являється пістолет. З нього нападник швидко стріляє разів п'ять, потім ховає зброю і хутко губиться в натовпі. Утім, найбільше в заворушеннях вражає буцімто  поранений у голову й ногу. Ось як мала летіти куля з боку військових. Та вона оминула, принаймні трьох людей і влучила саме в молодика, якого було ледве видно з-за намету. Далі кров, що потекла нібито з рани, чомусь була лише на асфальті, й жодної бризки на довколишніх чи шатрі. Зрештою - просто неймовірний факт: загиблий, з голови якого витекло чи не кілька літрів, виявляється - живий.

Ці провокації і брехня спрямовані на те, аби скомпрометувати українських військових на Сході. Тож вкотре попереджаємо: сприймайте все, що демонструють російські ЗМІ - критично.