Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 травня 2014, 23:04 Суспільство
У Дніпропетровську поховали загиблого героя-добровольця
У Дніпропетровську поховали загиблого героя-добровольця

До свого 40-річчя він не дожив тиждень. Героїчно загинув під час кривавих подій 9-го травня в Маріуполі. Дніпропетровськ провів в останню путь бійця територіальної оборони Дніпропетровщини - Олега Ейсманта.

Справжня війна біля міського відділу міліції в Маріуполі позбавила життя двох дніпропетровців - Сергія Демиденка та Олега Ейсманта. Через пожежу, яка спалахнула в будівлі, тіло одного загиблого вояка згоріло.

Святослав Олійник, заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації:

- Мы всё время занимаемся работой по идентификации. У нас было предположение, что одно из тел принадлежит Демиденко, но его опознали другие люди. Сейчас мы занимаемся проведением генетических экспертиз.

Тіло 39-річного Олега Ейсманта ідентифікували одразу. Наприкінці квітня колишній прикордонник, як і більшість його співвітчизників, записався до лав територіальної оборони Дніпропетровщини. Вже за кілька днів разом із побратимами потрапив на Донеччину - в осередок бойових дій.

Олександр Рашевський, командир батальйону територіальної оборони Дніпропетровщини:

- І в бою він не дрогнув і не розвернувся спиною, а він прийняв ету кулю. Кулю бандита і терориста, і покинув наші ряди.

Люблячого чоловіка та батька, що загинув за тиждень до свого 40-річчя, друзі згадують як доброго товариша.

Олександр Лазар, приятель загиблого:

- Это одно тепло. Сплошное пушистое тепло. Он даже ругаться не мог, как нужно мужику. Этот парень с погранвойск. Дисциплина у него была самое основное. Он был водителем троллейбуса долгое время, 6-го номера у нас в городе. Потом ушёл, когда всё распалось. Начал заниматься строительством отлично. Золотые руки имел.

Провести Олега в останню путь прийшли сотні дніпропетровців.

Борис Філатов, заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації:

- Олег погиб ради будущего, ради каждого из нас! Покойся с миром, солдат! Мы будем помнить тебя всегда!

- Герої не вмирають! Герої не вмирають! Герої не вмирають!