Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 травня 2014, 19:37 Суспільство
На Закарпатті шукали відповіді на важливі питання
На Закарпатті шукали відповіді на важливі питання

Разом узялися об'єднувати Україну політики, громадські діячі й бізнесмени на Закарпатті. Задля обговорення болючих проблем сіли за круглий стіл. Сподіваються - спільно знайдуть сили, аби завадити розколу держави.

Агресія, нетерпимість та інформаційний вакуум - те, що призвело до втрати зв'язку між центром і регіонами України. Так вважають громадські діячі. Вони сіли за круглого стола в Ужгороді, аби разом з експертами, бізнесменами й представниками місцевої влади обговорити кроки до об'єднання країни.

Ален Панов, голова осередку спілки дипломатів:

- Вся проблема - в нас самих. Пока мы сами не научимся жить так, как хотим. Пока мы не научимся формировать правила игры - ничего не получится.

На думку активістів, громадськості важливо приводити до влади тих, хто хоче працювати. Тож варто рішуче змінювати добре відомих на місцях корупціонерів.

Сергій Шахов, голова громадського об'єднання:

- Вони прийшли, щоб щось вкрасти, забрати, тільки до себе в кишені працювати. Сьогодні треба молодь пускати в ті кабінети, де сьогодні протирають крісла чиновничі штани.

Тим часом на Сході України потрібно терміново вибудувати інформаційну політику. Адже, на думку експертів, багато тамтешніх мешканців стають жертвами ворожої пропаганди.

Сергій Шахов, голова громадського об'єднання:

- Сьогодні є інформаційний вакуум на сході країни. Сьогодні тільки російські канали трактують те, що їм завгодно. Сьогодні газети не можуть писати, бо люди дуже налякані. Люди налякані правим сектором, бандерівцями.

І активісти, й представники місцевої влади єдині в тому, що на місцях потрібно більше повноважень. Особливо тих, які допоможуть самоорганізації активних громадян.