Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 травня 2014, 22:52 Суспільство
Кривавий день перемоги в Маріуполі
Кривавий день перемоги в Маріуполі

Не минулося без загиблих і постраждалих у Маріуполі. Там вихідними тривали криваві сутички біля міського управління міліції. За останньою інформацією, під час стрілянини між бойовиками й силовиками загинули 9-ро людей, 42-ох поранених ушпиталено.

Стрілянина розпочалася приблизно об одинадцятій ранку в центрі Маріуполя. Через годину в місті з'явилася тяжка військова техніка. Попри напружену ситуацію знаходяться відчайдухи, які стають на шляху броньованим машинам, але спроби блокувати їх виявляються марними. Тим часом у центрі Маріуполя дедалі частіше чути стрілянину. На цьому відео добре видно, як один з так званих мирних мешканців відкриває вогонь у бік правоохоронців. Й одразу ховається в натовпі. Та осередок подій був біля міського управління внутрішніх справ. Згодом біля будівлі спалахує пожежа. За кілька годин споруда згорає дощенту.

- Гля, сожгли все...

- Это ж как?

- Коктейлями закидали…

У протистоянні загинуло 9-ро людей. Серед них і бійці підрозділу МВС "Азов". Одного правоохоронця застрелив снайпер, інший - у тяжкому стані в лікарні. Його поранено в ногу.

Ярослав Гончар, заступник командира батальйону Азов:

- За попередніми даними, захопленням будівлі керувала людина на прізвисько Мангуст, загальна кількість терористів сягала до 20 озброєних людей. В коридорі нас вже зустрів бій, приблизно хвилин 20 велась перестрілка, четверо нападаючих загинули.

Боєць переконує - ситуацію на сході України можна взяти під контроль, але потрібна широка роз'яснювальна робота серед населення. А воно піддається впливу проросійських агітаторів.

Ярослав Гончар, заступник командира батальйону Азов:

- Люди на вулиці, вони зомбовані проросійською пропагандою, люди щиро, відверто вважають, що ми нападники, фашисти. Правий сектор - там від двох цих слів в обморок падають усі у Маріуполі. Їх ніхто не бачив, але при слові Правий сектор починається істерика.

Серед загиблих 9 травня і керівник Маріупільського міського управління ДАІ Віктор Саєнко.

Від п'ятниці не виходив на зв'язок керівник міської міліції Валерій Андрущак. У неділю його таки вдалося знайти й визволити з полону. Нині чоловік у вкрай тяжкому стані з проламаним черепом, потрощеними ребрами в лікарні. Горіли вихідними в Маріуполі й міська прокуратура, виконком та військова частина. Саме там базувалися бійці Національної гвардії. Постраждалих у вогні немає. Місцеві урядники запевняють: після буремних подій нині в місті відчинені всі заклади освіти та медичного забезпечення. У штатному режимі працюють комунальники.