Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 травня 2014, 23:01 Суспільство
Під Києвом навчається другий батальон Нацгвардії
Під Києвом навчається другий батальон Нацгвардії

Нове поповнення. На військовій базі під Києвом триває підготовка другого батальйону бійців Національної гвардії. Усі - добровольці.

Тут усі рівні: в одній шерензі перевдягнуті в камуфляж і громадські діячі, і підприємці, і електрозварювальники. Вояки переконують - прибули на двотижневі навчання з власної ініціативи, без будь-якого примусу. 

- В направлении тех берез дальних, расстояние 5-7 метров между гвардейцами. Бегом марш!

За короткі терміни новобранцям доведеться опанувати навички поводження зі зброєю, навчитися рити окопи й мінувати поля, стати фізично витривалішими. Навіть під час фізичних вправ готують до реальних бойових дій.

Володимир, інструктор:

- Може бути фізично підготовлений, але якщо рядом вибухне снаряд, або взірветься граната, або хтось буде стріляти, він може просто розгубитися.

Інструктори зазначають - хоч не з першого разу, та нормативи виконують усі новобранці. І бійці не приховують - на цих навчаннях мають змогу постріляти з бойової зброї - і не лише з пістолетів та автоматів.

Роман до приїзду у військову частину працював електрозварювальником. І швидко навчився розбирати та складати кулемета. Тепер робить це майже із заплющеними очима.

Роман, новобранець:

- Я з кулеметом не мав справи. Це все майже за 2 неділі підготовки.

А це найстарший з новобранців. Йому 52 роки. Попри вік, чоловік показує феноменальні результати у снайперстві. Каже - востаннє бойову зброю тримав 30 років тому, коли служив в армії. А влучно стріляє, бо професійний біатлоніст.

Новобранець:

- Я знаю людей, які єсть постарше, але можуть дати фору багатьом молодим. У мене четверо онуків.

- І як вас відпустили?

- У мене всі воюють: і зять, і син.

- А хто з дітьми?

- А у нас єсть для того жінки і матері.

Зустріли в шерензі й дівчат. Вони зізнаються: до вибухів звикли під час лютневих подій у центрі Києва. Обидві були волонтерками-медичками. 

- Ми вже привикли, ми на практиці. Уже практика була.

- Ми тут приїхали саме для того, щоб навчитися бойовим навичкам і їхати на схід.

Не оминули увагою керівники нацгвардії і своїх випускників - перший батальйон. Зараз бійці вправно виконують поставлені завдання на буремному сході.

Віктор Онищак, в.о. заступника керівника Національної гвардії України:

- Виконує задачі на високому професійному рівні, про що було відзначено і командувачем Національної гвардії України, і міністром внутрішніх справ, і керівництвом держави.

Добровольці після закінчення підготовки роз'їжджатися по домівках наміру не мають. У разі потреби готові виконати наказ і застосувати набуті бойові навички для захисту Батьківщини.