Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 травня 2014, 22:11 Суспільство
Самооборона Прикарпаття влаштувала тренувальний табір
Самооборона Прикарпаття влаштувала тренувальний табір

На Прикарпатті розгорнули справжній партизанський табір. Тамтешній загін самооборони створив вишкільний полігон. Тут добровольці проходять курс бойової підготовки - від тактичної майстерності до влаштування вибухової пастки.

Розбирати та складати автомата, а також влучно стріляти - то шкільна програма допризовної підготовки. Тут вчать ще й як не наскочити на бойову розтяжку. Такого в закладі не розкажуть. 

Юрій Бойчук, інструктор:

- Радіус розльоту осколків гранати Ф1 - 250 метрів. Тобто взвод солдат буде поранений і можливо будуть смерті. Якщо ви все ж таки знайшли розтяжку, побачили дріт, акуратно йдете до обох кінців.

Табір створили як навчальний - для підготовки населення до надзвичайних ситуацій - стихійного лиха, природних катаклізмів. Тепер ще й бойову підготовку долучили.

Юрій, координатор самооборони м. Івано-Франківська:

- Вчимо людей першу медичну допомогу, вчимо людей військової тактики, зборка-розборка автомата Калашникова, пістолета, поводження з вибухівкою, орієнтування, виживання.

Зобов'язань жодних. Звідси нікого не відряджають до війська чи міліції, ні тим більше в гарячі місця. Беруть добровольців. Щодня їх приходять десятки. Ті, хто вже побував, приводять колег і друзів.

Андрій Савченко, доброволець:

- Перші рядки нашого національного гімну - там є ясність, тобто "душу і тіло ми положим за нашу свободу" - оце і є висновок, чому ми зараз є тут. Зрозумів - якщо не я, то мене прокленуть і діти, і співгромадяни.

А ще тут багато стріляють. Набоїв удосталь, адже це повноцінні бойові збори. Вік охочих значення не має.

Василь Урбанович, голова Коломийської організації мисливців і рибалок:

- Зброя може зберегти життя комусь. Ми не кажем, що вбити, а може зберегти життя. Бо кожен знає, як себе поводити зі зброєю і стати на оборону себе чи держави.

Партизанського табору на Прикарпатті не згортатимуть ще щонайменше два тижні. І далі, якщо будуть добровольці, продовжать навчання.