Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 травня 2014, 20:29 Суспільство
Ситуація на сході України
Ситуація на сході України

Бойовики напали на прикордонну частину на кордоні Луганської і Донецької областей. А у Слов'янську силовики підірвали терористів.

Вночі сепаратисти напали на блокпост українських силовиків у Слов'янську. У відповідь два автомобілі, з яких стріляли терористи, були знищені влучним пострілом з протитанкового гранатомета. Після відбиття атаки правоохоронці вкотре попередили бойовиків про неминучий вогонь на ураження по кожному, хто спробує атакувати позиціїї українських вояків. Нині в місті точаться запеклі бої - озброєні диверсанти намагаються прорвати щільне кільце силовиків. У СБУ вкотре заявили, що з терористами розмова коротка.

Валентин Наливайченко, голова СБУ:

- Це ті, хто з гранатами, зі зброєю. Будуть з'являтися ще такі правопорушники - відсіч, повірте мені, буде дуже жорсткою. Але у нас є великі сподівання, що є ще час отямитись.

***
Знову точиться боротьба за будівлю міської ради в Маріуполі. Над містом величезний стовп чорного диму - сепаратисти підпалили шини перед центральним входом до приміщення. Під час стрілянини одна з куль влучила в пасажирського автобуса. Дивом минулося без жертв. Згодом міськрада знову перейшла під контроль силовиків. Техніка почала розбирати охоплені вогнем барикади, полум'я швидко загасили. Навколо Маріуполя учасники антиттерористичної операції  встановили 10 блокпостів. Там весь час чергують правоохоронці й місцеві активісти.

***
Озброєні люди з території Російської Федерації напали на українську прикордонну частину. Про це повідомили в раді Національної безпеки та оборони. Підрозділ, що його атакували іноземці, розташований на межі Луганської й Донецької областей. Після кількагодинного протистояння правоохоронці атаку бойовиків відбили.

***
На Донеччині сепаратисти позбавили дітей освіти й харчування. Через спровокований бойовиками збройний конфлікт понад півсотні шкіл  Слов'янська, Краматорська та Маріуполя зачинені. А півтори тисячі випускників, що за кілька тижнів мають складати іспити, можуть утратити шанс стати студентами. Ще складніша ситуація із забезпеченням  інтернатів і дитбудинку на півночі Донеччини. Через блокпости машини з продуктами до міста просто не пускають. У торговельних центрах області вже повідомили, що найближчими вихідними крамниці взагалі зачинять, аби не приваблювати нападників.