Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 травня 2014, 21:26 Суспільство
На Рівненщині перевіряють підозрілі автомобілі
На Рівненщині перевіряють підозрілі автомобілі

Остерігаються провокацій правоохоронці на Рівненщині. Тож облаштовують блок-пости, щоб вибухівку, зброю та можливих диверсантів затримувати ще на в'їздах в область.

Світлана Прокопчук, кореспондентка:

- Це блок-пост неподалік дороги державного значення Рівне-Городище-Старокостянтинів. Тут чергують два працівники ДАІ та п'ять працівників міліції.

У бронежилетах та зі зброєю вони охороняють в'їзд до Рівного з боку білоруського кордону. Зупиняють здебільшого вантажні буси. Пильна увага і до гостей з інших областей.

Олександр Богатирьов, керівник ВДАІ Березнівського району:

- Надається перевага автомобілям з номерними знаками не нашого регіону. Сьогодні все спокійно, нічого такого не було.

Перші порушення виявили на блок-пості на кордоні зі Львівщиною. Приблизно о другій ночі там зупинили автомобіль БМВ, в якому їхали із Закарпаття четверо афроамериканців. При собі не мали жодного документа. Нині їхню долю вирішують правоохоронці. На вулиці Чорновола в Рівному теж облаштували перепускний пункт. Зброю та вибухівку шукають в автомобілях, які в'їжджають в обласний центр з боку Здолбунова.

Олександр Косинський, співробітник ВДАІ в Рівненській області:

- Більшість звертаємо увагу на тоновані транспортні засоби, більш завантажені, які викликають підозру в працівників міліції.

Жодного порушника не пропустить Багіра. 5-річна вівчарка пильнує на в'їзді в обласний центр з боку Києва. У службовому списку собаки чимало розкритих злочинів. Така прискіплива увага правоохоронців водіїв не бентежить. До обстежень та вимушених зупинок кермувальники ставляться з розумінням.

- Абсолютно позитивно, враховуючи ситуацію, яка є в країні, це дуже потрібно і правильно.

- Я б не сказав, що вони затрудняють.

- А спокійніше стає вам?

- В принципі може й да.

ДАІвці ж зазначають: блок-пости стоятимуть впродовж вихідних і аж до особливого розпорядження.

Віктор Мороз, заступник керівника ВДАІ в Рівненській області:

- Інспекторський склад патріотично налаштований, готові працювати всі в 12-годинному режимі, без вихідних. Люди розуміють. Повірте мені, що особовий склад ВДАІ в Рівненській області налаштований з повною мірою відповідальності, щоб дійсно виконувати свої функціональні обов'язки, як годиться.

Посилено охоронятимуть і заходи, які відбуватимуться в Рівному 9 травня. Щоправда, з огляду на можливі провокації, святкового параду головною вулицею міста цьогоріч не буде.