Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 травня 2014, 20:26 Суспільство
Останні події на буремному Сході України
Останні події на буремному Сході України

Четверо сепаратистів загинули під час антитерористичної спецоперації в Маріуполі, на околицях Слов'янська точаться запеклі бої, а в Луганську вкотре штурмують прокуратуру.

Зранку точиться бій на околицях Слов'янська. На блок-постах поблизу селищ Комбікормового та Андріївки гурт озброєних нападників намагається вирватися із заблокованого учасниками антитерористичної операції міста. Повідомлень про постраждалих з обох боків немає. Тим часом, за інформацією СБУ, в захоплені адмінбудівлі бойовики масово завозять вибухівку. У разі спроби силовиків визволити приміщення їх можуть висадити в повітря, щоби потім звинуватити в руйнуваннях українських вояків. А за повідомленнями Міністерства оборони, на блокпостах у Слов'янську терористи поставили протитанкові ракетні комплекси "Фагот". Ці системи призначені для знищення броньованих цілей, укриттів і вогневих точок супротивника. Надвечір з'явилася інформація, що на одному з укріплених пунктів обміняли трьох бійців "Альфи" на трьох лідерів сепаратистів, серед них - самопроголошений губернатор Донеччини Павло Губарев і заступник так званого народного мера Слов'янська Ігор Перепечаєнко. Ім'я третього заколотника поки невідоме. З боку правоохоронців до Києва поїхали майор Сергій Потемський, капітан Євген Варинський і підполковник Ростислав Кияшко.

***
Четверо терористів загинули, шістнадцятьох затримали під час нічної спецоперації в Маріуполі.

Сергій Пашинський, в.о. керівника адміністрації Президента України:

- Було звільнено від сепаратистів будинок міськради, який вони контролювали. На сьогоднішній день у Маріуполі досить спокійна обстановка. Ми не беремо заручників, не арештовуємо мітингувальників - ми боремося з тероризмом, з озброєними людьми.

Серед затриманих під час розблокування  міськради - бойовик, який називається "міністром оборони" "Донецької народної республіки", його  підозрюють у влаштуванні масових отруєнь українських військовиків. Зараз на під'їздах до Маріуполя зосереджена армійська техніка Збройних сил. Танки й БТРи цілковито заблокували місто.

***
Тим часом у Луганську терористи анонсували захоплення обласного управління внутрішніх справ. Проте штурмувати міліцію передумали, натомість удерлися до прокуратури. До двох десятків озброєних автоматами бойовиків наказали співробітникам забрати особисті речі і вийти з приміщення. Нинішній напад - другий за останній тиждень. Під час минулого візиту заколотники влаштували в будівлі погром і знищили кілька кримінальних справ. На сьогодні під контролем терористів - обласні рада, державна адміністрація, СБУ та прокуратура. Загарбники контролюють Радіотелевізійний передавальний центр.