Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 квітня 2014, 23:37 Суспільство
Неоднозначна ситуація у Луганську
Неоднозначна ситуація у Луганську

На Луганщині сепаратисти продовжують тримати захоплені напередодні державні будівлі. Кілька нових штурмів відбили правоохоронці. Терористи у вівторок поранили відомого місцевого адвоката Ігоря Чудовського: його перед тим полонили й змушували йти на ефір із сепаратистами. Правник відмовився, і йому двічі влучили в груди.

Нова барикада сьогодні вночі виросла біля луганської обласної адміністрації. Її захоплювачі спорудили з шин і металевих парканів. Будівлю охороняють невідомі в камуфляжній формі зі зброєю та міліція. Всередину за перепустками впускають чиновників, щоб вони могли забрати свої особисті речі. У приміщеннях заблоковані двері й вікна.

Олег Десятниченко, прес-секретар самопроголошеної Південно-Східної армії:

- Мы уже ничего не добиваемся. Здание под нашим контролем. Тут была когда-то администраиция. Охраняется нашими бойцами и милицией. Здесь немного барикад, ждали провокаций, но ничего не произошло.

У будівлі обласної прокуратури розбиті вікна та двері. На першому поверсі озброєні люди.

Денис, терорист:

- Все находится под нашей охраной. Все этажи верхние заблокированы. Мы тут на первом этаже сами.

Вхід до міської ради також контролюють бойовики. Але всі чиновники на робочих місцях. Вчора ввечері терористи захопили луганського адвоката Ігоря Чудовського, відомого своєю патріотичною позицією. Його полонили четверо зі зброєю та везли на місцевий телеканал. Дорогою правника розстріляли.

Ірина Чудовська, дружина пораненого:

- Два сквозных ранения грудной клетки. Одна пуля вышла через отверстие в грудной клетке в полутора см от клетки, вторая через ключицу - щеку раздробила.

Останньої вцілілою будівлею силовиків у Луганську залишається міліція. Терористи труїли міліціянтів газом, вибивали ворота Камазом, кидали світло-шумові гранати та коктейлі Молотова. Проте правоохоронці билися до останнього і зброї перед диверсантами не склали.

Тетяна Погукай, керівник відділу УМВС України в Луганській області:

- Милиция работает в штатном режиме. Все с оружием и несут службу в той ситуации, которая есть. Поддержки из Киева нет никакой. И только начался штрум здания УВД, и Турчинов заявил, что сдали оружие. Поддержки из Киева нет никакой.

У місті, незважаючи на неспокійні події, працюють комунальні служби, школи та дитячі садки. Самопроголошений губернатор готує офіційне звернення до жителів області.