Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 квітня 2014, 22:21 Суспільство
Антитерористична операція - другий етап
Антитерористична операція - другий етап

На сході України розпочався другий етап антитерористичної операції. На меті: цілковите блокування Слов'янська. Для того, щоб запобігти підкріпленню сил сепаратистів. Мало того, в Києві вважають, що можливе вторгнення російських військ. У такому разі ворога знищуватимуть.

Школи, дитсадки та більшість крамниць і закладів сьогодні у Слов'янську зачинені. Не велелюдно й на вулицях містах. Тут розпочато другий етап антитерористичної операції. 

- Ну конечно, страшно водить ребенка, потому что такая ситуация в стране, в городе баррикады и все такое.

Інструкції про те, як поводитися під час таких дій, люди отримують з неба. Листівки розкидають з гелікоптера.

- Для них Вы бесплатный живой щит.

Проте барикади не порожні. Поряд і досі прибічники федералізації. Антитерористичної операції не бояться, вірять: по них не стрілятимуть.

- Мы надеемся, что они не будут стрелять по нам, по мирным жителям, но и отсюда мы никуда не уйдем!

Заблокувати всі під'їзди до Слов'янська й запобігти підкріпленню сепаратистів і жертвам серед мирного населення - така головна мета другого етапу спецоперації на сході країни.

Сергій Пашинський, в.о. голови адміністрації президента України:

- У нас є усі підстави відверто заявити, що діями терористів на сході України управляють агенти спецслужб РФ, що всі сепаратистські рухи координуються Росією.

Василь Крутов, керівник антитерористичної операції при СБУ:

- Мы не пойдем на штурмы в городе, это могут быть жертвы, пострадавших много, мы ради побед не будем жертвовать жизнями граждан нашей державы, но преступники должны ответить за свои действия!

Нині українські правоохоронці затримали майже три десятки диверсантів. Серед них є й кадрові офіцери Російської федерації.

Василь Крутов, керівник антитерористичної операції при СБУ:

- Мы знаем их принадлежности, мы знаем цели и задачи, с которыми они пришли, последних двух мы задержали вчера, которые в Славянске имели отношение непосредственно к руководству группировки.

Та взяти цілковито під контроль ситуацію на сході, а тим паче у Слов'янську - не просто, зізнаються силовики.

Василь Крутов, керівник антитерористичної операції при СБУ:

- Сложилось такое огромное количество нестандартных условий, при которых не работала ни одна спецслужба мира. Мы столкнулись с феноменом, когда у нас есть и завербованные наши сотрудники, и те, которые работают на противника, и те, которые внедренные.

Та вже відомо, в разі перетину кордону російськими військами - Україна готова відповісти рішучими діями.

Сергій Пашинський, в.о. голови адміністрації президента України:

- У випадку перетину українського кордону російськими військами на території Луганської, Донецької і будь-якої іншої області, ми будемо трактувати це як військове вторгнення и будемо знищувати. Ніякі брехливі заяви про гуманітарну допомогу нами не сприймаються!

В адміністрації президента відзвітували: в чотирьох місцях поряд з українськими рубежами нині розташовані більше чотирьох сотень одиниць військової техніки Російської федерації.