Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 квітня 2014, 23:13 Суспільство
У Дніпропетровську ветеран ВВВ захищає Україну
У Дніпропетровську ветеран ВВВ захищає Україну

На Дніпропетровщині боронити землю від путінської навали та сепаратистських рухів готові не лише молоді люди, а й поважні пенсіонери. Найстаршому з добровольців - 92 роки!

Учасник оборони Ленінграда, полковник запасу Микола Кирилович Осташевський віднедавна знову рятує рідну землю. Дідусь став до лав штабу Національного захисту Дніпропетровщини. Старенький каже - до цього його змусила анексія Криму Росією та буремні події у східних областях материкової України.

- У нас ракетный завод. Очередь первая после Донбасса наша будет.

Щоб цього не сталося, Микола Кирилович, як і в далекому 41-му, записався в добровольці. Розуміє: нині зброї йому ніхто не дасть, попри те вважає справою честі бути на передовій.

- Так я буду хоть патроны подносить, хоть что-то делать там, понимаете.

Ветеран обурений: Росію завжди вважав братньою країною, але не тепер. Він написав листа Путінові, й закликає того схаменутися та повернути загарбані землі. Поки цього не зроблено, патріот має намір власним прикладом підіймати дух українців.

Микола Осташевський, ветеран Великої Вітчизняної війни:

- Увидя о том, что идут пенсионеры защищать свой родной город, вот, а у них внуки есть, сыновья есть. Они пойдут также. Это и сплотит и старшое, и младшее поколение.

Євген Осташевський, син ветерана:

- Я горжусь своим отцом. Его поступок - пример для молодёжи, как нужно любить свою Родину. Молодец отец! Молодец!

92-річний полковник запасу впевнений: щоб українська армія була боєздатна - потрібні гроші та досвід. Заради незалежності України готовий ділитися усім.

Микола Осташевський, ветеран Великої Вітчизняної війни:

- Обычно премии дают ко дню Победы. Пусть заберут это на танки, делать, понимаете, самолёты, мы обойдёмся.