Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

18 квітня 2014, 00:37 Суспільство
Антитерористична операція в дії
Антитерористична операція в дії

СБУ затримала двох громадян України, що працювали на російську розвідку. Обидва у складі диверсійних груп улаштовували масові заворушення в Донецьку, Луганську та Слов'янську. Прикордонники ж тим часом запобігають нелегальному завезенню готівки для фінансування сепаратистських акцій.

Викриття членів диверсійних груп на Сході України - нині це основна робота СБУ. За вчора спецслужба затримала й привезла до столиці двох активних учасників сепаратистських заколотів на Донеччині й Луганщині. Агенти працювали на російську розвідку.

Марина Остапенко, речник СБУ:

- Затримано та доставлено до Києва громадянина України Ржавського Сергія, який є членом диверсійної групи, яка, виконуючи завдання ГРУ Росії, тероризує мирне населення в міста Словянськ Донецької області.

Інший - Олексій Білоус - також є громадянином України й активістом так званої Донецької республіки. Він брав участь у заворушеннях на сході країни. Найближчим часом збирався до Росії - по гроші на подальші сепаратиські акції.

Марина Остапенко, речник СБУ:

- У Росії Білоус планував провести з керівникцтвом партії Родіна з метою отримання вказівок та грошових коштів для організації подальших підривних акцій. Після затримання цієї особи діяльність цієї диверсійної групи вже заблокована.

У СБУ певні - сепаратиські заворушення на сході без фінансування захлинуться. Тож Прикордонна служба шукає людей, що намагаються ввезти в Україну великі суми готівкою.

Олег Слободян, керівник відділу Державної прикордонної служби України:

- Вчора о 20:30 на контрольному посту Чаплинка, це не межі між Херсоньскою областю і Кримом, нами був затриманий громадянин України, який постійно проживає в Криму, який приховано намагався провезти на територію України 800 тис грн.

Зупиняють сепаратистів і рішучість та професійність правоохоронців. Саме завдяки злагодженим діям нападникам не вдалося захопити міліції в Червоноарміську Донецької області.

Святослав Речинський, радник міністра внутрішніх справ:

- Неизвестные пытались штурмовать райотдел в городе Красноармейске. Но их было немного, порядка 50 человек, после того как начальник райотдела заявил им о том, что будет применено оружие, в течение получаса угрожавшие просто разошлись.

Мешканцям неспокійних реґіонів на сході України нагадують - боятися антитерористичної операції їм не слід. Втім, просять не бути живим щитом для диверсантів і сепаратистів. Такі дії лише унеможливлюють залагодження вибухонебезпечної ситуації в реґіоні.

Марина Остапенко, речник СБУ:

- Військові не збираються стріляти у мирних людей. Наша ціль - диверсанти і озброєні ними злочинці, а не мирні люди. Поки на дорогах або під будинками, захопленими диверсантами, будуть жінки та діти, ми не зможемо звільняти ні міста, ні села, ні будинки.