Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 квітня 2014, 22:59 Суспільство
Луганщина - дев'ятий день протистояння
Луганщина - дев'ятий день протистояння

Дев'ятий день терористи утримують захоплену будівлю СБУ в Луганську. Деталі розгулу закордонних загарбників - у матеріалі Свідка.

Сепаратисти, які захопили луганське управління СБУ, прийшли в мерію. Але не захоплювати. Просили приміщення для проведення прес-конференцій. А ще повідомили, що ведуть переговори з владою і є домовленості про легалізацію їхнього збройного формовання. Створюють загони самооборони й проукраїнські активісти.

Костянтин Ільченко, член штабу народної самооборони:

- В условиях, когда власть местная совсем не реагирует, когда милиция совсем не озабочена положением в сфере общественного порядка, тогда население принимает ответственность на себя.

Тим часом за 30 кілометрів від Луганська жителі села Райгородки заблокували українських військових разом з технікою. Загалом більше 100 броньованих машин та устатковання. Близько нікого не пускають. Блокадою керує особисто місцевий голова.

Юрій Лазунов, Райгородський сільський голова:

- Местные возмутились - прибыли войска. Непонятно, какая задача, антитеррористическая акция. Решили заблокировать их, не пропускать.

- Я есть ваш защитник. Не ищите во мне врага. Я здесь выполняю приказ. Не правоцируйте, пожалуйста, меня.

Військові ведуть переговори з місцевими. Ті кажуть, що пропускатимуть до бійців машини з харчами й питною водою. Міліції ж на місці немає. Притягати до кримінальної відповідальності селян за блокування армійців нікому.