Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

11 квітня 2014, 23:37 Суспільство
Які новації планують у Державтоінспекції
Які новації планують у Державтоінспекції

ДАІвці заборонили паркування під кутом, познімали таблички, що дозволяють стояти лише певним категоріям людей, і переатестовують співробітників Кобри.

Це парковання біля столичного готелю. Раніше тут висіла табличка, що дозволяла ставити автівки тільки його гостям. Ще й огорожа була. А ось тут можна було залишати суто машини банку. Тепер стояти можуть будь-чиї.

Анатолій Сіренко, керівник Департаменту ДАІ України:

- Нами проведена відповідна робота щодо зняття так званих привілеїв, табличок: крім автомобілів, для автомобілів, крім автомобілів того-то, ці привілеї знімаються.

На місці цих клумб ще донедавна були замки і паркувалися тут лише їхні власники. Усім таким пристроям ДАІвці оголосили бій.

Анатолій Сіренко, керівник Департаменту ДАІ України:

- Демонтовані так звані пристрої запірні, демонтовані стовпчики так звані, прибрані фішки. 90% цієї роботи по місту Києву зроблено, по інших регіонах ця робота розпочата.

Нещодавно заборонили й паркуватися під кутом. Втім, перевчити водіїв поки не вдалося. Це майданчик біля Інституту міжнародних відносин. Попри вимоги ДАІ і таблички, кермувальники ставлять авта, як звикли.

Втім, перевиховувати мають намір не лише водіїв, а й самих інспекторів. Спіймавши на хабарі, покарають не лише правоохоронця, а й усіх його керівників.

Анатолій Сіренко, керівник Департаменту ДАІ України:

- Якщо інспектор отримує хабар, його безпосередній керівник - командир взводу чи керівник відділення - буде звільнений із займаної посади, всі інші керівники понесуть з десяток покарань, тому і при першому отриманні хабара отримає покарання і начальник управління ДАІ, на перший раз він отримає виговор, третій раз - буде звільнений із займаної посади.

Новації і для співробітників спецпідрозділу, який у народі й досі називають Коброю.

Ірина Винокурова, кореспондентка:

- Бійців спецпідрозділу ДАІ на вулицях Києва вже немає, працюють вони лише на КПП на вїздах до міста. Іншу ж частину відправили у східні регіони України.

Усіх їх переатестують, чисельність скоротять майже вдвічі.

Анатолій Сіренко, керівник Департаменту ДАІ України:

- Штатна чисельність цього підрозділу складає 262 одиниці, їм створені складні умови для роботи, вони проходять переатестацію, вони здають заліки, кращі, я вважаю, повинні залишитись, це підрозділ повинен бути 100-120 чоловік.

Під суворою забороною в департаменті відтепер і візитівки. Головний ДАІвець країни запевняє, що не має їх сам і не дозволяє друкувати підлеглим. Тож уникнути покарання водієві, показавши папірця з телефонним номером керівника автоінсекторів, вже не вдасться.