Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 квітня 2014, 23:20 Суспільство
Жителі Луганська про ситуацію в місті
Жителі Луганська про ситуацію в місті

Луганські сепаратисти на вимогу Авакова скласти зброю протягом 48 годин відповіли трьома своїми: скасування позачергових президентських виборів, проведення  референдуму про федералізацію та амністія беркутівців і самих захоплювачів будівлі СБУ.

Євген Соломін, кореспондент:

- Аби дістатися до центра Луганська, треба подолати кілька міліцейських блок-постів. Це останній, на якому знаходяться правоохоронці. За 300-400 метрів звідси починаються барикади.

Вони за добу виросли вдвічі. Ось цю звели з шин та металевих конструкцій, які завезли вантажівками. Вартових ладу навколо немає, тому ніхто укріплювати бар'єри не заважає. В перервах між їхнім спорудженням відбуваються мітинґи. На одному й оприлюднили вимогу міністра внутрішніх справ Арсена Авакова скласти зброю продовж 48 годин.

- Он сказал, чтобы мы сложили оружие и ушли. Мы тоже так ответили.

Проросійські активісти підтвердили, що вночі із захопленого приміщення СБУ вийшли приблизно 60 осіб. Твердять - це були не заручники, а люди, які також атакували будівлю, втім нині відмовилися від протистояння. Їх назвали слабкою ланкою й заявили, що всередині лишилися справжні бійці, котрі готові стояти до кінця. Сепаратисти готуються до можливого штурму - приносять пляшки з бензином, стягують металеву арматуру, шини та поливають їх займистою рідиною. Мешканці навколишніх будинків тимчасово покидають свої помешкання, бо бояться стрілянини.

- Честно говоря, не хотелось бы, чтобы умирали люди. Кровь - это все равно славяне. Ну а если люди по-другому не понимают? 

- Ну вот обидно, если погибнут люди и начнут стрелять.

- Безобразие, нужно болеть мирно. А ходить и захватывать нельзя.