Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 квітня 2014, 20:25 Суспільство
У Луганському управлінні СБУ озброєні чоловіки чекають на штурм
У Луганському управлінні СБУ озброєні чоловіки чекають на штурм

Увага українців вже кілька діб прикута до східних областей. Там тривають протистояння сепаратистів з правоохоронцями й євромайданівцями. В Луганську управління СБУ й далі перебуває під контролем проросійських активістів. Третю добу вони живуть в очікуванні штурму силовиків.

На площі біля приміщення луганського управління СБУ журналістам не надто раді. Треба отримати кілька дозволів, перш ніж телевізійників пустять на підконтрольну проросійським активістам територію. Але й там треба пройти кілька кордонів, перш ніж дістанешся сцени. За нею вхід у захоплену будівлю спецслужби. Знімальній групі Свідка пропонують піднятися на другий поверх. Поки йдемо - чуємо постріл. Виявляється, в одного з молодиків не витримали нерви.

Антон, координатор проросійських мітинґарів:

- То, что услышали - выстрел случайно произошел. Мальчик молодой на нервах. Нажал на спуск - прозвучал выстрел. Никто не пострадал, слава Богу!

На цьому поверсі з 5 десятків чоловіків. Всі озброєні автоматами. Кілька одиниць лежить просто на підлозі. Тут ящики з набоями. Поміж них ходить священик і благословляє на праведні справи.

Люди, які захопили СБУ, кажуть, що більшість з них військові - колишні десантники та афганці. Є й зовсім молоді. Твердять, що чекають на штурм і готові дати відсіч силовикам.

Антон, координатор проросійських мітинґарів:

- Если они будут зачищать и работать на поражение - мы будем до конца стоять. 

Що відбувається за межами захопленого приміщення - озброєні чоловіки не знають. Запевняють, що не чули й звернення правоохоронців, в якому ті вкотре закликали сепаратистів скласти зброю і погодитися на діалог.

Володимир Гуславський, керівник ГУ МВС України в Луганській області:

- Я знаю, что среди тех лиц, которые находяться в стенах СБУ, есть те, которые готовы сложить оружие и перейти к мирному диалогу. Прошу вас, мы не должны допустить силового развития и не допустить кровопролития на Луганщине.

Та поки на заклики влади не реагують, навпаки, укріплюють барикади навколо захопленої будівлі.