Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

3 квітня 2014, 23:43 Суспільство
Відроджується середмістя столиці
Відроджується середмістя столиці

Євромайданівці разом із комунальниками вже другий тиждень укладають бруківку, ремонтують зіпсовану вогнем колонаду біля стадіону Лобановського. Вже навіть розібрали деякі барикади й поновили рух автомобілів Парковою алеєю.

Вадим на майдані вже кілька місяців. За професією - плиточник, тож як правильно вкладати нові тротуари - знає не з чуток.

- Разбирали, теперь собираем.

Разом із ним - кілька десятків чоловіків. Усі вони вистояли в найзапекліших протистояннях зимової революції. Те, що було за зброю, тепер повертають на місця.

Вадим, активіст Майдану:

- Говорят, что где-то полтора километра надо положить!

Починають працю мітингувальники о восьмій ранку. Закінчують із заходом сонця. Кажуть - роботи дуже багато.

Михайло, активіст Майдану:

- О, це аж туда до Грушевського, до Динамо, вся Інститутська, Хрещатик, це роботи непочатий край.

До того ж зізнаються: працюють не безкоштовно. Платити їм обіцяли поденно.

- Ну, 150-200 обещают.

Кипить робота й біля стадіону Лобановського. Спалена й закопчена колонада вже практично як нова. У футбольних касах з'явилися двері та вікна. А всередині - стійкий запах свіжої фарби.

Наталя, маляр:

- На цій стороні не дуже сильно вигоріло, а ось на іншій все. Там по новій гіпсом закривають, і ще будуть ремонтувати. Воно тут холодно, сиро, воно погано сохне. 

Комунальники перебирають бруківку, що залишилася цілою. Кажуть - її повернуть на свої місця.

Леонід, співробітник шляхо-експлуатаційного управління Шевченківського району м.Києва:

- Вся полностью целая, только грязная немножко. Если взять в масштабе все - то тысячи квадратных метров. Прибавилось, работы всегда хватает, а это тем более.

Павло Прядко, кореспондент:

- Барикади на Парковій алеї розібрали лише частково, для руху автівок залишили одну смугу, а прибрати усю бруківку обіцяють після президентських виборів.

Непорушними залишаються триметрові барикади поряд із Європейською площею, а також на Інститутській, Хрещатику і з боку Бессарабської площі та в інших місцях, звідки, за твердженням самооборони Майдану, може відбутися наступ. Його ймовірності захисники барикад не відкидають і досі.

Максим, представник самооборони:

- Ми тут, нам всігда страшно, ми по часу спимо! Он люди так і сплять. Якщо почнеться тривога, то почнеться пожар. І значить, дальше будем биться. Вот подходят, говорят- это бардак! Какой бардак? У него там не были на бардаку, когда убивали людей.

Поки що купа покришок, бруківки, залізяччя й колючого дроту до вподоби туристам, що невпинно фотографуються на згадку.