Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

3 квітня 2014, 23:08 Суспільство
Аваков відзвітував про розслідування справ титушок
Аваков відзвітував про розслідування справ титушок

Титушки палили машини та викрадали активістів Майдану в тісній співпраці з колишнім керівником МВС Віталієм Захарченком. Нинішній міністр Арсен Аваков доповів про результати розслідування нападів на людей у центрі столиці в лютому.

Під час акцій протесту титушки не лише грілися біля одних вогнищ з правоохоронцями, а й працювали під одним керівництвом. У цьому впевнені слідчі МВС, які заявили - керувала молодиками людина, що співпрацювала з тодішнім міністром Віталієм Захарченком. Це керівник медіа-холдинґу Контакт Віктор Зубрицький.

Арсен Аваков, міністр внутрішніх справ України:

- Господин Зубрицкий осуществлял координацию всех групп, начиная от антимайнана, заканчивая теми группами бандитов и титушек, которые действовали в районе Михайловской площади, в районе Мариинского парка, в районе Крепостного переулка 18-19-20 числа.

Координатор вказував, кого з майданівців треба викрасти, а до кого - застосувати силу. Він же і оплачував послуги. В МВС вже знають і про окрему групу з 10-х осіб, яка полонила людей. Діяла вона під наглядом тодішнього керівника ГУБОЗ України Станіслава Рогозина. Саме ці молодики схопили активістів Ігора Луценка й Юрія Вербицького, якого побили та кинули помирати в лісі під Києвом.

Арсен Аваков, міністр внутрішніх справ України:

- Через несколько дней после похищения была попытка залегендировать похищение как случайное и передать обоих похищеных, и Вербицкого, и Луценко в одно из подразделений милиции, обнаруженых после побития, вбросить в камеры, это не удалось, Игорь Луценко выжил, а Вербицкого убили.

Міліція каже - керував викрадачами бізнесмен Олексій Чеботарьов. Ці ж бойовики нападали на людей на Михайлівській площі вночі проти 18 лютого, коли вбили журналіста Веремія та ще 5-х людей.

Арсен Аваков, міністр внутрішніх справ України:

- Чеботарь, Саркисня, он же Армен Горловский, некто Крысин, лидер киевскогй опг, принимали соответсвующее решение и наверху, на Михайловской площади, в том районе сгрупировали две группы бандитов-титушек, которые базировались в том числе возле офиса одного из народных депутатов, которого называют Енакиевским.

Спорядження та зброю бандити отримали безпосередньо у приміщенні міністерства внутрішніх справ України за кілька годин до вбивств. Невипадково горіли автівки активістів у Києві та Харкові. Їх нищили представники бійцівського клубу Оплот. Усі 14 підпалів на сході - їхня робота. Далі вони взялися до столиці. Тут у лютому згоріли більше 160-ти машин. Свої дії палії також координували з Зубрицьким. Він же погоджував із Захарченком, які відеоролики поширювати у ЗМІ, аби дискредитувати протестні акції. Натепер частина згаданих осіб уже затримана, багатьох оголосили в розшук.