Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

28 березня 2014, 22:48 Суспільство
Правий сектор вимагає відставки Авакова
Правий сектор вимагає відставки Авакова

Гучно та людно було сьогодні вранці біля стін Верховної Ради. Активісти Правого сектору знову прийшли під парламент. Дверей не трощили, втім вимоги не змінили - відставка міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та розслідування вбивста Олександра Музичка.

Так напередодні ввечері активісти Правого сектору вимагали від депутатів розглянути відставку міністра внутрішніх справ та розслідувати вбивство Олександра Музичка. Далі - розтрощили скло у дверях і розійшлися. Зранку ж під будівлею Верховної Ради знову мітинґ, втім не чисельний. Кілька десятків активістів і далі наполягають на звільненні головного міліціянта країни.

Олег Однороженко, активіст Правого сектору:

- Нам гарантували, що розгляд цього питання буде, що вони приймуть відповідні рішення, буде створена комісія з рослідування усіх тих злочинів, про які ми говоримо, і це дістане нормальну правову оцінку.

Переконують - в жодному разі штурму парламенту не буде. Втім, усі активісти Правого сектору в бойовому спорядженні та масках. А це - самооборона Майдану. Вони тут для того, щоб захистити Верховну Раду від можливої атаки. Облич не приховують. Проти захоплення будівлі народних депутатів і ось цей чоловік із плакатом у руках. Жодних організацій не представляє. Каже - прийшов сам.

Валерій, мешканець м. Києва:

- Я не хочу, щоб був штурм, про який ще вчора всі кричали, нам обіцяли, я вважаю що це буде ще однією провокацією, це розвяже руки Путіну, і захід може від нас відвернутися при таких розкладах.

Депутати ж тим часом створили комісію, яка розслідуватиме дії міліції під час затримання Олександра Музичка. Лише на підставі її висновків парламент може розглянути питання про відставку Авакова. На тому й розійшлися. Згодом Правий сектор оприлюднив офіційну заяву про те, що в четвер увечері Верховної Ради не штурмували, а навпаки - стримували людей.