Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 березня 2014, 22:12 Суспільство
Миколаївці дружньо захищають місто
Миколаївці дружньо захищають місто

У Миколаєві правоохоронці та громадські формовання захищають місто від екстремістів і провокацій. Поки функції не визначені, патрулюють найгарячіші вулиці й майдани - місця мітинґів і пікетів.

Миколаїв у блокпостах. Все через загрозу дій екстремістів і провокаторів. Нині пунктів 5 - три на в'їзді до міста з боку Херсона, Києва, Одеси, два - в самому Миколаєві. Інспектори ДАІ під охороною двох працівників райвідділу міліції з автоматами перевіряють легковики, мікроавтобуси й вантажівки.

Євген Василенко, старший інспектор відділу ДАІ в м. Миколаєві:

- Ищем радикально настроенных людей на беспорядки, которые провозят оружие, палки, холодное оружие. Останавливаем транспортные средства, проверяем, кто едет в машине, какие люди, документы, что перевозят. Досматриваем машины на выявление незаконно перевозимых грузов.

У самому Миколаєві патрулюють вулиці колишні "беркутівці". Новий підрозділ має назву "спеціальна рота міліції". Поки її функції погоджують у мін'юсті, спецпризначенці працюють у гарячих точках міста - на пікетах і мітинґах. Вони споряджені бронежилетами, кийками й табельною зброєю.

Андрій Чемериський, керівник підрозділу УМВС України в Миколаївській області:

- Часть, те, кто не захотели, написали рапорта на увольнение, небольшой процент. А часть остались дальше служить.

Міліція залучає до спільного патрулювання міста й громадські формовання з досвідом і зброєю для особистого захисту. Перші результати посиленої охорони міста можна було побачити 16-го березня - в день проросійського мітинґу.

Віктор Ковальчук, заступник керівника підрозділу УМВС України в Миколаївській області:

- В выходные дни на площади Ленина было найдено около 30 бутылок с коктейлем Молотова. Кто их приготовил, для чего - сейчас устанавливает следствие.

Вже більше ста представників народного ополчення заявили про готовність допомагати правоохоронцям і владі. За два тижні добровольцями записалися кілька сотень чоловіків і жінок віком від 18-ти до 90-та років.