Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 березня 2014, 21:07 Суспільство
Агресори в Криму посилюють тиск на українських вояків
Агресори в Криму посилюють тиск на українських вояків

Стрілянина у військовій частині в Бельбеку, закиданий бойовими гранатами корвет Тернопіль і звільнення полонених. Ситуація на кримському півострові залишається напруженою: загарбники продовжують агресію проти українських бійців і змушують їх скласти присягу на вірність Росії.

Командувача військово-морських України Сергія Гайдука та ще сімох полонених відпустили. Зробили це в районі селища Чонгар, де облаштовані блокпости. Серед звільнених, окрім контр-адмірала - активісти Андрій Щекун, Анатолій Ковальський, Михайло Давиденко, Максим Тривиденко, Сергій Супрун, Юрій Шевченко і Олексій Гриценко. В одного з чоловіків поранені ноги.

***
В Севастополі корвет "Тернопіль" захопили кілька десятків російських військових. Під час штурму використовувалися світло-шумові гранати та лунали постріли. Мічман корабля Олексій Кирилов підтвердив інформацію про захоплення судна. Сьогодні це вже другий наступ російських вояк. Раніше "Тернопіль" закидали бойовими гранатами з буксира Чорноморського флоту Федерації. Внаслідок атаки корабля було пошкоджено. Окрім того, в Бельбеку на територію частини, де розташований аеродром, вночі вдерлися невідомі. Та українські вояки відкрили вогонь і дали відсіч агресорам.

Леонід Поляков, радник в.о. міністра оборони України:

- Нашим військовим довелося використовувати зброю проти агресивно налаштованих осіб, які спробували проникнути на територію військової частини, було здійснено попереджувальні постріли вгору. Відповідно вони відступили й більше таких спроб не здійснювали.

***
У Бахчисараї російські солдати під дулами автоматів змусили всіх українських офіцерів покинути територію автомобільного батальйону ВМС.  Та вже вранці українські вояки повернулися - показали, що вірні присязі.

***
Особовий склад Південної військово-морської бази ВМС України в селищі Новоозерному у повному складі відмовилися переходити на бік Росії.  Після виконання гімну України військові під марш "Прощання слов'янки" покинули територію частини. Так звана самооборона Криму погрожувала штурмом підрозділам протиповітряної оборони на мисі Фіоленті. У вітчизняному ж Міністерстві оборони запевнили: нині ситуація в автономії під контролем. Головне питання, яке поки що відкрите - безпечне виведення військ з півострова.