Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 березня 2014, 21:09 Суспільство
Дивний "народний референдум" у Луганську
Дивний "народний референдум" у Луганську

Прихильники Москви розпочали так званий народний референдум з 5-ти питань на Луганщині. Серед них - довіра до нової влади в Києві й реґіоні, амністія лідерам проросійських сил, федералізація області у складі України та вступ у Митний союз. Голосування розпочалося сьогодні о 8-й ранку і триватиме тиждень.

Попри судову заборону на проведення в центральній частині міста будь-яких масових акцій, у Луганську промосковські активісти рішенням Феміди знехтували і розпочали так званий референдум. У списку 5 питань - довіра до нової влади в Києві та реґіоні, амністія лідерам проросійських сил, федералізація області у складі України та вступ у Митний союз.

- Луганск вижу в составе России.

- Я проголосовала за дружбу с Россией.

Луганчани, що виступають за єдність України та її суверенітет, на вуличний референдум йти не збиралися. Більше того, містян неабияк здивувало, що висловити свою думку можна навіть без паспортів. Жодних списків громадян в імпровізованих виборчкомах немає. Тож голосувати можна по кілька разів.

Василь Никитин, член ініціативної групи з проведення референдуму:

- Мы не претендуем на то, чтобы действовать законно. Законно-незаконно. Народ решил провести референдум. Инициатива была поддержана. Была создана группа и проводим референдум. Мы передадим это все Верховной Раде. Луганщину должны услышать все. 

Голосування розпочалося сьогодні о 8-й ранку і триватиме тиждень. Луганська міліція вжила безпрецедентних заходів безпеки. Аби не повторилися трагічні події, що були в Донецьку й Харкові. Вдалося запобігти і потраплянню в місто російських туристів-екстремістів. Тож масових бійок уникли.

Володимир Гуславський, керівник ГУ УМВС України в Луганській області:

- Сегодня звучат призывы к свержению действующей власти, к погрому админзданий. Наша задача не поддаться на провокации. Не допустить провокаций. Милиция Луганщины способна навести порядок и дать отпор любым провокациям.