Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 березня 2014, 21:01 Суспільство
У Дніпропетровську акції пройшли мирно
У Дніпропетровську акції пройшли мирно

Мітинґи "за" та "проти" воз'єднання з Росією відбулися у Дніпропетровську. Правоохоронці зробили все, аби ці зібрання були мирними. Сутичок між таборами не зафіксовано. Переважна більшість містян проти окупації Криму і засуджує дії північно-східного сусіда.

На проросійський мітинґ, що розпочався об одинадцятій ранку, прийшли три сотні людей. Більшість з них впевнені: самостійність України - не на користь її народові.

Михайло, мешканець м. Дніпропетровська:

- Большинство наших проблем всё-таки из-за того, что стали вот такие "Единые", но как бы сами по себе. Но мы сами по себе быть не можем! Мы как один цех одного большого завода. Одному цеху очень трудно выживать. Поэтому надо объединяться опять в одно большое предприятие.

Тим часом євромайданівці провели одразу два мітинґи. На площу Леніна прийшло майже тисячу людей. Заспівавши гімн, присутні засудили дії російських окупантів. І висловили підтримку мешканцям Криму, котрі виступають за цілістність нашої держави. Далі учасники зібрали кошти для українських військових і подякували їм за мужність.

Тетяна Іванівна, мешканка м. Дніпропетровська:

- Поддерживаю целостность территории Украинского государства. Крым был, есть и будет украинской территорией. Я категорически осуждаю ввод российских воск на территорию украинского Крыма.

Олена, мешканка м. Дніпропетровська:

- Мы хотим жить в мирной, здоровой в моральном и физическом плане стране. И хотим, чтоб у моих детей было будущее!

Згодом колона прихильників соборної України рушила до облдержадміністрації, де закликала керівництво Російської Федерації відмовитися від будь-яких протиправних дій на території суверенної держави.