Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 березня 2014, 20:43 Суспільство
Через Крим Кабмін працює вихідними
Через Крим Кабмін працює вихідними

Гроші для армії та час для передислокації українських військ - основні питання екстреного засідання Кабінету міністрів.

Перемир'я між військово-морськими силами України та Росії!

Ігор Тенюх, в.о. міністра оборони України:

- До 21-го числа не будуть ніяких заходів прийматися стосовно блокування наших військових частин, тому за цей час наші частини проводять поповнення своїх запасів, обстановка в ВЧ нормальна, ніхто Крим залишати не буде.

Хоча українські військові на півострові перебувають у режимі повної бойової готовності. Ще б пак, за останніми підрахунками Міноборони, російських окупантів у Криму приблизно 21 з половиною тисячі. Підбираються агресори й до кордонів на материку. Є інформація, що чисельність бійців з боку Федерації - 60 тисяч! Передислоковуються й українці.

Ігор Тенюх, в.о. міністра оборони України:

- На сьогодні ми уже вирівняли відношення стосовно північного напрямку і підсили південний напрямок, і зараз іде підсилили на східному напрямку.

Матеріально допомогти своїй армії вирішили в Кабміні. Гроші передбачені на мобілізацію, модернізацію та підвищення боєготовності військових. Заради цього скоротять фінансування 30 державних програм, які можливо поновлять після нормалізації ситуації та росту економіки України.

Арсеній Яценюк, прем'єр-міністр України:

- Перший бюджетний запит на 3 місяці складає загалом 6,8 млрд. грн., фактично нам необхідно в 10 разів збільшити суму коштів на оборону, яка була передбачена в поточному законі про держбюджет.

Також прем'єр-міністр повідомив - проситиме Раду безпеки ООН відрядити в Україну моніторингову місію.

Арсеній Яценюк, прем'єр-міністр України:

- Щойно я розмовляв з нашим послом від ОБСЄ, йому дана вказівка про те, щоб проголосувати за мандат міжнароних спостерігачів від ОБСЄ і щоб такий мандат розповсюджувався на схід, південь України, в тому числі Крим.

Чи не залишать віч-на-віч з агресором Україну міжнародні спостерігачі - стане відомо найближчим часом.