Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 березня 2014, 23:20 Суспільство
На Волині не прийняли нового очільника міліції
На Волині не прийняли нового очільника міліції

Кандидатура Віктора Швидкого на посаду керівника волинської міліції стала для місцевих несподіванкою. Він уже очолював тутешніх правоохоронців. І багатьом його керування запам'яталося хіба що корупційними схемами. Про це під час представлення генерала публічно заявили його колишні підлеглі.

Тарас Кирбалай, колишній правоохоронець:

- Працював я кожен день - до 1-ї ночі, до 3-ї, працював в міському відділі - така була робота: ми ловили злочинців, доставляли їх. Потім, на 2-й день, через 2-3 дні, я бачив цих людей на вулицях. Вони мені казали: Тарас, добрий день, вибач, ну дав 5000 доларів, ну я ж не хочу сидіти.

На своє виправдання Швидкий лише зазначив: у корупції загрузла не лише міліція. Такою була вся система.

Віктор Швидкий, керівник УМВС України у Волинській області:

- Багато чесних офіцерів, коли побачили, що робиться не те, що здавалося - в нас руки опустилися. Доходить до суду- і немає нічого, до суду - і немає.

Та це виправдання громадськість не влаштувало. Люди почали вимагати від міліційного очільника скласти повноваження. Він зволікав. Терпець радикально налаштованим активістам урвався наступного дня. Правий сектор, самооборона та афганці були готові штурмувати управління, якщо його керівник не напише рапорт про звільнення. Після тривалих перемов генерал здався. Щоправда, в останні хвилини ледь не передумав.

- Так, виходьте, бо я порву.

- Для чого цей цирк?

- Я ще раз кажу, виходьте, я все рву.

- Для чого ви хочете рвати?

- Заради зняття напруженості.

- Дайте я почитаю.

- Нате.

- Міністру внутрішніх справ Авакову рапорт: прошу звільнити мене з посади начальника МВС України у Волинській області і з органів внутрішніх справ за власним бажанням.

Кого призначать на головну міліційну посаду на Волині - невідомо. Та місцеві люстратори кажуть, хай хто це буде - до нового очільника УМВС ставитимуться не менш прискіпливо.