Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 березня 2014, 20:22 Суспільство
Нинішня ситуація в Криму
Нинішня ситуація в Криму

Мінну смугу та загороди з колючого дроту облаштували російські вояки на рубежі між Херсонщиною та Кримом. До 17 березня обмежили роботу аеропорту в Симферополі. І на півострові дорожчають харчі.

Колючий дріт та протитанкові міни. У Чонгарі, на межі Криму й Херсонської області, російські військові будують справжні укріплення. Прокладають сотні метрів протипіхотних перепон і закладають вибухівку по периметру. У відповідь на агресивні дії солдатів, українська сторона в рази збільшила кількість прикордонників та спорудила перепускний пункт з бетонних блоків.

***
А на території захопленого російськими військовими аеродрому Бельбек у Севастополі сталася пожежа. Вночі там спалахнув дизельний генератор. Охоронці летовища дозволили рятувальникам заїхати на заблоковану територію та загасити полум'я. Нині експерти з'ясовують причину займання.

***
До 17 березня обмежили роботу аеропорту в Симферополі. Загони самооборони півострова, які перебувають на летовищі, частково зменшили кількість рейсів для недопущення провокаторів на територію автономії - повідомив перший віце-прем'єр нелегітимної Ради міністрів Криму Рустам Теміргалієв. З його слів, озброєні загони захопили також підприємство Кримаерорух і нині контролюють його роботу. Натомість міністр інфраструктури України Максим Бурбак заявив, що аеропорт "Симферопіль" закритий для обслуговування цивільних суден внаслідок неможливості гарантувати безпеку польотів і пасажирів.

***
І у Криму дорожчають харчі. Мешканці півострова запасаються продуктами першої потреби, тож змітають з полиць крамниць все, що бачать. Цукор коштував вісім-дев'ять гривень за кілограм, тепер - 13. Серед найбільш ходових товарів також: рибні консерви, крупи, сіль і картопля. Особливий попит нині й на всі види палива, так, за літр 95-го бензину правлять - тринадцять з половиною гривень.