Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

11 березня 2014, 21:25 Суспільство
Прикарпаття приймає гостей зі Сходу та Півдня
Прикарпаття приймає гостей зі Сходу та Півдня

Перші 14 мешканців Харкова та Криму знайшли прихисток у сімей на Прикарпатті. Яремче, Коломия, Івано-Франківськ зголосилися зарадити людям, які в цей неспокійний час шукають притулку. В області вже працює телефон "гарячої лінії", на який можна звертатися по допомогу.

- Ми пливемо в жовтому човні, в жовтому човні... 

- У вас з'явився друг?

- Максим, ти мій друг?

- Так.

Максимко приїхав з батьком, мамою та 11-місячним братиком. Їм надали окремий будиночок. Хлопчик уже навіть встиг його оглянути.

Максим, мешканець м. Харкова:

- Очень много картин, красивых, есть такие, которые вышитые, есть коллекция тарелок, на кухне висят. Я увидел тарелка Египет, тарелка с Украиной простая и тарелка с Россией.

Петро Гораль з дружиною довго не міркували, коли почули, що мешканці Криму та Сходу України потребують притулку. Вирішили прихистити одну сім'ю у себе. Вони поки придивляються одне до одного. Разом снідають і вечеряють, бо господарі ходять на роботу. А ще чудово знаходять спільну мову.

Ліліана Гораль, господиня:

- Той самий стиль життя, що і в Харкові, то і в Івано-Франківську, лиш ми говоримо різними мовами - вони говорять російською, вони українською. Ми дуже прекрасно один одного розуміємо. Нам комфортно один з одним. Вони для нас не створюють незручностей, нам цікаво з ними.

Вони поїхали на Прикарпаття тільки заради дітей. Аби захистити малих від напруги та непевності. Знайшли номер гарячої лінії і зателефонували. А мову вже потроху опановують. Та й бандерівців з автоматами ще не бачили.

Олексій Кажанов, гість з м. Харкова:

- Сложный вопрос - я вообще долго пытаюсь понять, откуда ноги растут у этих мифов. Моей первой задачей было обеспечить безопасность детям, а второй задачей - я думаю, как донести до жителей Крыма и восточных регионов - это неизолированная часть Украины, здесь образованые, интелигентные, здесь Европа близко. Отношение только положительное, негатива нет ва-а-пще никакого, и скорей всего, не будет.

Загалом Прикарпаття нині готове прихистити понад 2 тисячі людей з Криму та Сходу. Тим, хто змушений буде перечекати неспокійні часи якнайдалі від осередку подій, надаватимуть медичний супровід, а дітей розмістять в оздоровчих таборах.