Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

11 березня 2014, 00:17 Суспільство
Танці з прапорами в Донецьку
Танці з прапорами в Донецьку

Донецьк збурений. Вихідними проросійськи налаштовані мітинґувальники знову змінювали прапори в центрі міста. Останнім часом донеччани з гумором дедалі частіше згадують радянський фільм "Весілля в Малинівці".

У місті вкотре відбувся багатотисячний мітинґ проросійськи налаштованих протестувальників. Люди вимагають волю самопроголошеному губернаторові Павлу Губареву, якого заарештували через зазіхання на цілісність Україні.

Михайло, мітинґувальник:

- Сейчас мы реально за то, чтоб политзаключенным дали свободу, именно, Павлу Губареву. Мы против оранжевого беспредела, что сейчас происходит в Киеве. Это все на самом деле делается продажными украинскими СМИ, могу на пальцах перечислить: АйСиТиВи, 1+1, Первый, Пятый - это все продажные каналы.

Серед мітинґарів є й поміркованіші люди.

Галина, мітинґувальниця:

- Мы не согласны с тем, как взяли власть, мы не согласны с тем, как они ведут политику, у нас не спросили: хотим ли мы Майдан, хотим ли мы в ЕС, у нас не спросили, согласны ли мы отдавать кредит, который берет наше правительство, оно назаконно пришло, нас никто не спрашивал, мы его не выбирали.

Всі одностайно голосують за якнайшвидше проведення реґіонального референдуму і зміни податкової політики, з тим, щоб більша частина поборів залишалася в реґіоні. Далі люди рушають до обласної держадміністрації. Мають намір змінити українського прапора на російського на флагштоці біля адмінбудівлі.

Олег, мітинґувальник:

- Мы едины с Россией, мы не можем бить своих людей, мы никак ни будем воздействовать против Украины, дайте нам Россию.

Через ходу натовпу скасовано зустріч прибічників соборності України, в якій нібито хотів узяти участь Віталій Кличко. Втім, кілька десятків людей все-таки прийшли до пам'ятника Архістратигові Михаїлу.

Олександр, прибічник соборності України:

- Если по голове дадут - вынесут вперед ногами, а так буду стоять, чтобы отстоять целостность Украины, сказать, что нам не нужно помогать - мы сами справимся. Если надо - мы потом к вам обратимся, если враги будут посягать на нашу независимость.

Далі кілька сотень проросійських активістів пішли до обласного управління СБУ, де вимагали звільнити Павла Губарева. Та так, що надламали гранітну плиту й розійшлися по домівках.