Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 березня 2014, 22:10 Суспільство
Облога триває, українські воїни тримаються
Облога триває, українські воїни тримаються

У Криму триває військова інтервенція. Під контролем російських бійців тепер і військовий шпиталь у Симферополі, і ракетна частина в Чорноморську. За непідтвердженою інформацією, озброєні чоловіки захопили військову частину й у Бахчисараї.

Під контролем російських окупантів ще одна українська військова база. Цього разу - ракетна в Чорноморському.

Владислав Селезньов, керівник прес-служби міністерства оборони Криму:

- Близько 200 озброєних солдат захопили цей об'єкт. Наразі, на ці хвилини, вони перебувають на території цієї військової частини. До цього вони обеззброїли весь особовий склад військової частини і караул ВОХР. Змусили здати зброю і під конвоєм вивели за межі. На території частини залишилися лише начальник штаба  і командир частини. Мені відомо, що тривають переговори. Вони питаються вгамовувати військовослужбовців.

***
А в Симферополі приблизно 20-ро проросійськи налаштованих чоловіків захопили військовий шпиталь. Увесь медперсонал і керівництво заблокували у приміщенні клубу. Під час нападу в медзакладі було понад 20 тяжкохворих, один з яких - у реанімації.

***
У Севастополі українським військовим з частини радіотехнічної розвідки поки вдається стримувати російських вояків. Командири переконують - у них досить особового складу та зброї, щоби не пустити нікого на свою територію.

Олександр Єсин, керівник штабу центру радіотехнічної розвідки в м. Севастополі:

- Единственных иностранных военных, которых я вижу здесь - это российские. И слышать от них, что они хотят находиться в части для помощи от мифического противника, таковые как радикально настроенные вражеские группы, которые только и мечтают захватить мое оружие, тоже это звучит по меньшей мере странно.

Військові Росії і представники так званої кримської самооборони й далі тримають в облозі частини Збройних Сил України на території АР Крим - штаб Командування ВМС у Севастополі, 36 бригаду берегової оборони в селищі Перевальному, перший окремий батальйон морської піхоти в Феодосії, 501-й окремий батальйон у Керчі та Південну військово-морську базу в селищі Новоозерному. Зовнішній рейд Севастополя та озера Донузлав заблокували кораблі Чорноморського флоту федерації та плавзасобами, які підірвано й затоплено на вході в бухту.