Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 березня 2014, 18:54 Суспільство
Рівненські фермери відрядили допомогу в Крим
Рівненські фермери відрядили допомогу в Крим

25 тон підтримки! Рівненські фермери доправлять на півострів харчі для українських вояків. Серед продовольства - борошно, макарони, картопля, морква та інші овочі.

Подбала про продовольчу допомогу Рівненська обласна асоціація фермерів і приватних землевласників. Зголосилися підгодувати наших вояків, що в облозі у Криму, понад 600 сільгосппідприємців.

Дмитро Українець, голова Рівненської обласної асоціації фермерів та приватних землевласників:

- Ми підтримати хочемо матеріально своєю продукцією, але це буде піднятий й моральний дух. Вони будуть знати, що ми про них знаємо, що ми переживаємо і вболіваємо за Україну. Я думаю, що ми все-таки зможемо довезти цю продукцію у ті міста, хоч вони й заблоковані.

Хтось приніс кілька кілограмів цукру, а хтось - доправив п'ять тон овочів. Ця допомога - добровільна.

Анатолій Данилюк, представник фермерського господарства Надія:

- Відправляємо все, що є, тобто ми привезли капусти, ми привезли крупи - те, що було на господарстві на даний момент.

Завезти вантаж зголосився Сергій Самойленко. Пункту кінцевого призначенняводій не знає. Каже, діятимуть за ситуацією. Відомо лише, що в Євпаторії машину мають зустріти військовики. З паливом допомогли рівненські транспортники.

- Я не можу стояти осторонь від тих подій. Зараз пишеться історія України. Мої діти служать, ложать голову, а я буду осторонь? Я так не можу.

Військові у Криму мають відчувати підтримку людей із Західної України, переконані фермери. Вони впевнені, що дружнього народу ніколи не зламати й нікому не перемогти.