Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 березня 2014, 21:37 Суспільство
Крим-Росія - за та проти
Крим-Росія - за та проти

Верховна рада Криму на позачерговій сесії ухвалила рішення про приєднання півострова до Росії. Також депутати звернулися до Володимира Путіна і Державної думи з пропозицією про початок процедури входження Криму до складу Федерації.

Засідання відбувалося за зачиненими дверима. Журналістів на нього не запросили.

Рустам Теміргалієв, перший заступник голови Ради міністрів Криму:

- Мы проводили заседание в подобном режиме для того, чтобы обеспечить безопасность депутатов и безопасность принятия решений, для того, чтобы никакие провокаторы не сорвали это судьбоносное историческое решение.

Теміргалієв повідомив журналістів, що референдум з цього питання відбудеться 16 березня замість 30-го, як це планували раніше.

Рустам Теміргалієв, перший заступник голови Ради міністрів Криму:

- На референдум вынести следующие вопросы: Вы за воссоединение Крыма с Россией на правах субъекта РФ? Альтернативный вопрос: Вы за сохранение статуса Крыма в качестве территории Украины?

На запитання, навіщо тоді референдум, якщо рішення ухвалене, представники преси почули таку відповідь:

Рустам Теміргалієв, перший заступник голови Ради міністрів Криму:

- Референдум нужен для подтверждения решения Верховного Совета. Народ должен либо одобрить. Либо сказать свое нет.

Попри те, ця постанова набуває чинності з миті її ухвалення, тобто з 6 березня. Також урядник пояснив: якщо кримці не підтримають цього рішення парламенту, депутати складуть свої мандати і буде призначено нові вибори. Своє слово вже сказав і Меджліс кримсько-татарського народу.

Рефат Чубаров, голова Меджлісу кримсько-татарського народу:

- Меджлис крымско-татарского народа не признает данный референдум, соответсвенно призывает всех жителей Крыма, независимо от национальности, полностью бойкотировать все этапы подготовки, а также голосования в день проведения референдума.

Вікторія, мешканка м. Симферополя:

- Я за то, чтобы Крым оставался автономией в Украине. А не в России. Потому что Россия, это совсем другое государство. Ни курортного сезона, ничего у нас в этом году не будет.

Тим часом Держдума Росії готова розглянути законопроект про можливості приєднання Криму до Федерації вже наступного тижня.