Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 березня 2014, 22:54 Суспільство
Мами проти війни
Мами проти війни

У Рівному жінки з дітьми влаштувати акцію "Мами проти війни". Майже півтисячі городянок прийшли в середмістя, щоб висловити свій протест проти будь-яких воєнних дій на території України. Збройні конфлікти ще ніколи не несли нічого доброго, тож до закликів завадити біді приєдналися й маленькі рівняни. Крім того, жінки написали звернення до російських матерів.

Не боятися вагітніти й народжувати - ось чого прагнуть нині українські жінки. Це можливо лише під час миру та за умови стабільності. Тож рівненські матері зібралися на майдані Незалежності висловити своє прагнення - жити під мирним небом.

Оксана Кравець, співорганізатор акції "Мами проти війни":

- Мета акції - показати, що рівненські матері за мир у всій країні і відповідно таким своєрідним зібранням, таким своєрідним заходом, який сьогодні відбувається, ми хочемо показати, що ми хочемо жити у вільній країні, в незалежній країні, і жити під мирним небом.

Цього прагнуть і сестри Москальчук: Ірина, Софія та Ольга. Вони кажуть: попри своє прізвище їхня родина за єдність і процвітання України.

Софія Москальчук, мешканка м. Рівного:

- Мій чоловік їздив на Майдан, що можемо, стараємось якось підтримати, щоб було краще для наших діток.

Ольга Москальчук, мешканка м. Рівного:

- Ми не байдужі до того, що відбувається в державі, ми хочемо спокійно і мирно жити, і проти будь-яких воєнних дій на нашій території.

Ірина Москальчук, мешканка м. Рівного:

- Щоб на Україні був мир, щоб ніяких війн не було, і щоб ми були незалежні від всіх і всі знали, що ми є українці, і наші дітки росли і гордилися тим, що ми є українці.

Жінки звернулися до росіянок з листом. У посланні українки називають їх сестрами і просять запитати самих себе: "В ім'я чого гинутимуть на чужій землі ваші діти?" Так, вважають рівнянки, вони достукаються до материнських сердець.

Галина Кульчинська, співорганізаторка акції "Мами проти війни":

- Тому що жінки краще розуміють одна одну, і немає більшого відчуття на землі, ніж відчуття матері до своєї дитини. У російських жінок сини, які йдуть на Крим. У нас - наші діти стоять і захищають свої військові частини.

Рівнянки закликають сподіватися на мир і спокій, а ще - вірити у здоровий глузд усіх, хто причетний до напруження ситуації у Криму. Містянки хочуть жити у країні, де немає військового протистояння.

- Не хочу, що стріляли і вбивали людей.

- Ми проти війни.