Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 березня 2014, 22:30 Суспільство
Український прапор у Донецьку
Український прапор у Донецьку

У Донецьку гучно заявили, що Схід і Захід - разом і мешканцям реґіону не потрібна допомога Росії. Жодних резолюцій на мітинґу не ухвалювали, а лише співали український гімн. Уранці ж у будівлі обласної держадміністрації, яку захопили проросійськи налаштовані активісти, знайшли вибухівку.

Донеччани знову об'єдналися за допомоги соцмереж. Місце зібрання символічне - люди обрали площу біля Свято-Преображенського собору. До храму прийшли з національними прапорами й саморобними плакатами. Більшість мітинґувальників - студенти.

Валентин Краснопьоров, мешканець м. Донецька:

- Є чітке розуміння, що більшість українців цього розколу не хочуть. Тому ми сьогодні вийшли за єдність української держави, і виступили проти війни між двома братськими народами.

Загальну позицію висловили коротким закликом.

- Вова, домой!

Люди кажуть - на акцію вийшли, щоб висловити власну думку: росіяни - це сусідній і дружній народ, і ті, хто тут зібралися - проти війни й за цілісність країни.

Данило, мешканець м. Донецька:

- Я родился в Украине, и я хочу умереть в этой стране, и я хочу жить до конца своих дней в этой стране. Сейчас подняли российский флаг над облисполкомом. Мы та часть дончан, которым это не нравится. Мы открыто об этом заявляем. Россияне наши братья, мы не хотим с ними воевать. Мы хотим показать, что нас здесь никто не обижает.

Серед мітинґарів знайшлися й обурені діями протестувальників біля Донецької облдержадміністрації.

Дарина, мешканка м. Донецька:

- Я не хочу, щоб російські війська приходили на мою землю, я не хочу, щоб флаг Російської федерації був біля нашої облгосадміністрації, бо ми живемо в Україні, й Росії тут не місце, ми самі розберемося зі своїми проблемами.

Уранці в середу над облдержадміністрацією знову майорів прапор України. Його підняли тоді, коли сапери шукали в будівлі вибухівку.

Валерій Штанченко, заступник керівника відділу ГУ МВС України в Донецькій області:

- В сессионном зале было обнаружено взрывное устройство, в настоящее время там работают взрывотехники. И принимаются меры, чтобы его обезвредить. Все граждане, которые находились в ОДА, эвакуированы.

Втім, мітинґувальники вважають повідомлення про замінування провокацією. Мовляв, її влаштовано для того, щоб вони покинули приміщення. Нині проросійсько-налаштовані протестувальники надворі - біля адмінбудівлі.