Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 березня 2014, 19:47 Суспільство
Героїзм українських воїнів
Героїзм українських воїнів

Тим часом українські військові демонструють справжній героїзм. На аеродромі "Бельбек", під Севастополем, особовий склад частини без зброї пішов на російських армійців. А в Симферополі бійці внутрішніх військ вступили з агресорами в рукопашний бій.

Українські військові демонструють незламність. Наші вояки взяли під контроль усі об'єкти на аеродромі "Бельбек" під Севастополем. Колона з половиною особового складу частини, без зброї, з державним прапором спробувала пройти на злітні смуги, захоплені російськими армійцями. Під час наближення до блок-поста агресорів, вони почали стріляти в повітря. Утім, українці не відступили й рушили далі.

- Мы хозяева здесь! Ще не вмерла України ні слава, ні воля. Стріляй, сука!

Після перемов командира підрозділу полковника Юрія Мамчура з офіцером з російського боку частині бійців вдалося пройти на позиції. Весь цей час вони були під прицілом кулеметів і гранатометів. Нині під контролем солдатів федерації залишаються злітна смуга й вартове приміщення. Переговори тривають.

***
У Симферополі штурмували частину внутрішніх військ України. Вночі до КПП вантажним мікроавтобусом під'їхали невідомі в камуфляжах. Спочатку озброєні чоловіки учинили бійку з охороною, а потім взялися таранити ворота. Українських бійців закликали скласти зброю та перейти на бік Федерації. Коли ж вони не погодилися, один із загарбників витяг посвідчення вояка ВМС Росії й гайда вихвалятися великими пільгами. Після того, як правоохоронці заблокували ворота з протилежного боку і стримали натиск - нападники поїхали геть.

Андрій Парубій, секретар Ради національної безпеки й оборони України:

- В першій годині ночі була здійснена атака на 3009, де розташовані підрозділи внутрішніх військ, пробували машиною пробити вхід і захопити частину, в рукопашному бою без застосування зброї, без жодного пострілу бійці внутрішніх військ зуміли відбити цю атаку і відтіснити людей, які пробували захопити частину.

***
Особовий склад українського корабля "Славутич" не дав захопити своє судно поблизу Севастополя. На буксирі озброєні люди підійшли до борту і спробували висадити абордажну команду. Моряки дали силову відсіч непроханим гостям, і ті змушені були відступити. Тим часом  кораблі російського флоту й далі блокують 4 українські судна на озері Донузлав і не дають їм вийти в Чорне море.

***
Російські вояки покидають поромну переправу в Керчі. Військові згорнули польову кухню і трьома УРАЛами подалися геть. За попередньою інформацією, автоколона прямує до Феодосії. Водночас кілька російських армійців з автоматами залишаються на переправі.

***
Третю добу поспіль триває облога 36-ї бригади Збройних Сил України в селищі Перевальному. Під дулами автоматів загарбників військове з'єднення живе за розпорядком - тривають бойові чергування, надійно охороняють зброю і техніку. І навіть у вільні від служби хвилини українські вояки - на посту.

- Под шум и взрыв гранат шагает наш отряд, когда горит земля. Взлетает вертолет, и мы идем вперед, и не отступим мы с тобой назад.