Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

2 березня 2014, 22:19 Суспільство
Крим під дулом автомату
Крим під дулом автомату

Тим часом Симферопіль завмер. Вихідний день, а на вулицях міста нелюдно. Центр столиці автономії вже четверту добу - в оточенні правоохоронців. Туди не пускають автотранспорт. А об'єктів, що їх контролюють російські військові, все більшає.

Вночі військові захопили будівлю представника Президента України У Криму. Тепер вона запечатана, а надворі чергують дружинники.

- С какой целью вы здесь стоите? От кого охраняете?

- Извините. Я не даю комментарии.

- Ну вы же зачем-то стоите?

О 9-й годині озброєні молодики прийшли до військової частини, розташованої в Симферополі, й запропонували українським солдатам скласти зброю.

Ігор Мамчур, заступник керівника штабу військ берегової оборони ВМС України:

- Предлагают нам разоружиться и перейти под охрану вооруженных сил РФ. Мы не должны допустить проникновения посторонних лиц на территорию воинской части и не допустить попадання оружия в руки посторонних лиц. Мы эту задачу будем выполнять всеми доступными средствами, вплоть до применения оружия на поражение.

Російські військові розташувалися за 200 метрів від частини. Водночас біля парламенту автономії збираються мітинґувальники під російськими прапорами на так званий народний марафон. Люди оплесками зустрічають звістку, що референдум про статус Криму відбудеться 30 березня. А біля пам'ятника Шевченку гуртуються нечисленні прихильники Євромайдану під українськими знаменами.

- Практически находишься под дулом автомата оккупантов.

Тим часом співробітникам СБУ у Криму сьогодні представили нового очільника. І керівництво автономії заявило, що ситуація на півострові стабілізувалася.

Володимир Константинов, голова Верховної ради Криму:

- Никаких угроз сегодня не существует ни для власти Крыма, ни для жителей АРК. Мы сегодня принимаем решения, которые полностью легализовывают всю власть в автономии.