Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 лютого 2014, 21:01 Суспільство
МВС звітує про зроблене
МВС звітує про зроблене

Мир і спокій у Криму в обмін на волю екс-президента. Колишнього гаранта не затримали на півострові саме через побоювання силового протистояння. Про це заявив Арсеній Аваков. Аби підсолодити піґулку суспільного розчарування через те, що Януковича досі не схопили, виконувач обов'язків керівника МВС звітує - деяких винних у викраденні та знущаннях з майданівців уже спіймали.

Кайданків на зап'ястки колишнього президента не начепили ще 23 лютого, бо боялися спровокувати протистояння та кровопролиття у Криму. Така офіційне пояснення головних силовиків країни, чому й досі екс-гарант на волі.

Арсен Аваков, в.о. міністра внутрішніх справ України:

- Я вважаю, що ніякого військового протистояння чи конфлікту там, в Криму, ми допустити не повинні. Скажу вам відверто, що це була одна з причин, чому, коли ми були з Валентином Наливайченком в Криму і фактично були в Севастополі, ми не стали продовжувати жорсткі дії по відношенню до Віктора Януковича, тому що у цей момент розуміли, що, по суті, це провокація силового конфлікту і провокація сил іноземної держави, щоб втрутитись в цей конфлікт.

Далі Аваков звітує: тоді вирішили, що доля Криму важливіша, аніж заґратування Януковича. І наголошує - за злочини проти українського народу в екс-президента шлях лише один - до Гаазького трибуналу. Адже вчора втікача офіційно оголосили в розшук.  

***
Міліціянти вже затримали винних у викраденні та катуванні євромайданівців Юрія Вербицього й Ігоря Луценка. Їх потайки забрали вночі 21 січня з Олександрівської лікарні. Потім довго мучили і по-звірячому били. Зрештою кинули напризволяще в люті морози в лісі. Громадському активістові Ігорю Луценку вдалося з перебитою ногою прийти до найближчого села. Юрій Вербицький від травм помер.