Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 лютого 2014, 23:06 Суспільство
Ще один з Небесної сотні - герой з Грузії
Ще один з Небесної сотні - герой з Грузії

Сьогодні у Грузії поховали Давида Кіпіані. Життя 31-річного чоловіка урвалося 20-го лютого. Його знайшли пізно ввечері в районі барикади біля Центрального універмагу. Лікарі швидкої не змогли врятувати пацієнта. Попрощалися з героєм і в Києві.

- Герой! Герой! Герой!

Провести в останній путь Давида Кіпіані прийшли друзі та соратники в боротьбі. 

Гоча Дадиладзе, друг загиблого:

- Он с первых дней, когда начали развиваться события в Киеве. С первых дней он стоял вместе с украинским народом.

Сотник 3-ї сотні Самооборони Майдану:

- Он всегда был рядом на передовой там, с самыми смелыми людьми. Мы очень гордились тем, что действительно Давид находится возле нас, возле украинцев, и борется за нашу свободу.

Життя тридцятиоднорічного чоловіка урвалося двадцятого лютого. У свідоцтві про смерть написано: причною загибелі стала гостра ішемічна хвороба серця. Соратники та земляки Давида Кіпіані кажуть, після побиття спецпризначенцями уночі проти одинадцятого грудня його здоров'я дуже погіршилося. 

Вахтанг Сухіашвілі, президент товариства українсько-грузинської дружби:

- Его два беркутовца взяли в кольцо, ударили щитом в голову, у него голова была разбита и бровь рассечена, и забрали у него грузинский флаг. Он перепрыгнул через барикаду, погнался и отобрал грузинский флаг, из-за грузинского флага он рисковал жизнью.

- Он сказал: я герой, я флаг вернул грузинский - вот этот флаг.

Через біль у серці з кожним днем Давидові ставало дедалі тяжче брати участь в акціях протесту, втім Майдану він так і не покинув.

Гоча Дадиладзе, друг загиблого:

- На позиции он бежал, и вот эти ребята, которые погибали, он помогал, вытаскивал их, он пришел, говорит - у меня серце болит, я больше не могу, я не боюсь смерти - он сказал, но такие молодые пацаны гибнут, и у него просто-напросто серце не выдержало.

Давида Кіпіані знайшли пізно ввечері в районі барикади біля Центрального Універмагу. Лікарі швидкої не змогли його врятувати. Сиротою залишився півторарічний син Давида.

Вахтанг Кіпіані, журналіст:

- Ми маємо пам'ятати про цю людину. Ми маємо робити все, щоб жертва Давида, жертва тих сотні небесних хлопців була
немарною. Слава Україні! Слава Грузії!

- Вічна слава герою! Слава! Слава! Слава!