Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 лютого 2014, 20:34 Суспільство
Прощання з посадами
Прощання з посадами

Областями України котиться хвиля масових звільнень чиновників. У Києві голові Солом'янської райдержадміністрації стало зле, коли писав заяву про відставку. У Черкасах прокуратура розпочала кримінальне провадження стосовно вже екс-керівника реґіону.

Відставка зі сльозами на очах! Голова Солом'янської райдержадміністрації Максим Луцький написав заяву про звільнення. При цьому трусився й не приховував відчайдушного страху. Напередодні свободівці зайшли до приміщення й переконали очільника скласти повноваження. Заяву він складав дуже довго: не міг згадати назву своєї посади й дрижав. Коли ж зрештою закінчив писати, йому викликали швидку. Колишньому керівникові Солом'янської адміністрації стало зле. Він плакав і не давав медикам взяти аналіз на цукор.

- Дайте мне, дайте мне эту штуку, я так боюсь! Я не могу с ней, я боюсь очень.

- Чего? Не бойтесь, мы проверим сахар просто и все.

***
А в Черкасах прокуратура оголосила в розшук нині вже екс-керівника області Сергія Тулуба. Йому інкримінують привласнення державного майна в особливо великих розмірах.

Ігор Рогатюк, перший заступник прокурора Черкаської області:

- Оголошено його в розшук та скеровано клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, про дозвіл затримання з метою приводу.

Під підозру у крадіжках, а їх на 135 мільйонів гривень, підпали й підлеглі втікача. Їх звинувачують в оборудках з коштами, які надавали на будівництво медичних та освітніх закладів на території області. Сам голова держадміністрації днями розмістив на урядовому сайті свою заяву про відставку. Де зараз колишній очільник реґіону - не відомо.

***
На нього чекали не тільки журналісти, а й громадські активісти. У Дніпропетровську не з'явився на особисто ініційовану прес-конференцію народний депутат Олег Царьов. Біля інформаґенції проросійський депутат мав пройти коридором ганьби. Дізнавшись про це -  змінив плани.

Олександр, мешканець м. Дніпропетровська:

- Ми мешканці цього міста, а він називає нас бандерівцями. Ну взагалі або то неадекватна людина, або ж я не знаю, бо його треба на обстеження здати. Він навіть не народний депутат, він просто трус!

Нині заміський будинок родини Царьових охороняють озброєні автоматами молодики в масках. Ці світлини зняли євромайданівці, які напередодні приїхали до оселі депутата й намагалися з ним поспілкуватись.

Олег Царьов, народний депутат України:

- Если я в чём-то виноват перед законом, я не бегу. Я народный депутат. Там 300 голосов, все в штаны наложили. Проголосуют моментально. Если я в чём-то виноват, меня посадят, и это будет нормально.