Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 лютого 2014, 00:06 Суспільство
Українці на екскурсії в "слуг народу"
Українці на екскурсії в "слуг народу"

Яке воно - життя перших осіб держави - сьогодні намагалися побачити мешканці села Гореничів, що під Києвом. Активісти Правого сектору зайшли до будинку колишнього Генерального прокурора Віктора Пшонки. Небагатьом місцевим вдалося побувати всередині.

Під парканом натовп цікавих. Усі хочуть побачити - як жив генеральний прокурор. Люди вилазять на загороду, бо всередину нікого не пускають активісти Правого сектору. Кажуть - якщо зайде кілька, сюди приїдуть юрби.

- Ми не уповноважені запускать, потому що потом прийдеться людям об'яснять - ці зайшли, ті не вийшли. Зачем це надо?

Люди ж наполягають - хочуть лише подивитись.

- Я считаю, что это народу должно принадлежать, и громить ничего не надо. Пусть это будет музей, потому что это история. Нужно смотреть, это история, она была. Она была, ее уже никуда не денешь. Здесь очень красиво, но я считаю, что это народное.

- Ми хочем знать, куди наші гроші, куди наші пенсії шли. Чому наші діти так погано живуть, їздять десь трудоустраиваютсья в другі країни.

Втім, у понеділок деякі сусіди таки побували всередині з екскурсією. Інеса Миколаївна - одна з них. Жінка розповідає - Пшонка був привітним сусідом, та додому родина ніколи не запрошувала.

Інеса Миколаївна, мешканка с. Гореничів:

- Мене не цікавили яйця Фаберже, халати його Версаче і ліжка, мене цікавило, чим людина живе, про що вона думає, в що вона вірить, що вона читає.

У помешканні жінку вразили не дорогі меблі, антикваріат і позолота. Всюди були ікони й кілька старовинних Біблій. Та найбільше її вжахнули мощі святих у кабінеті.

Інеса Миколаївна, мешканка с. Гореничів:

- Коли я зашла в кабінет по праву сторону, я побачила мощі святих, я дійсно підняла одну із накидок і побачила мощі. Їх було, цих гробків, там не один, потім ці мощі були у всяких цих скриньках. В дуже красивих обладках, красивими накидками золотом вишиті.

Навіщо таке тримати в будинку, жінка досі не може втямити. Не гребували господарі й зовсім не православними обрядами.

Інеса Миколаївна, мешканка с. Гореничів:

- Перше, що мені попалося до рук, це був диск, на якому було написано: лікування від алкоголізму і виганеніє беса, це дійсно я своїими очима бачила, і це прочитала.

Не менше відвідувачів здивували й оці портрети Пшонки та його дружини.

Ірина Винокурова, кореспондентка:

- Вночі самооборона Майдану намагалася потрапити і в будинок депутата від парітї регіонів Сергія Ківалова. Мешкає він тут, на Оболнській набережній, втім приватна охорона зайти всередину не дозволила.

Потрапити в закритий житловий комплекс не просто. Бо за чутками, там живуть і син президента, і чимало інших відомих людей. Сторонніх сюди не пускають. Аби надалі ніхто не намагався зайти на закриту територію, охорона оголосила, що її пильнують афганці.