Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 лютого 2014, 23:48 Суспільство
Весь світ думками з Україною
Весь світ думками з Україною

Весь світ думками з Україною! В різних куточках планети збирають термінову гуманітарну допомогу для постраждалих під час сутичок і родин загиблих. Українські концерти й вистави відбуваються днями по всій Польщі. Британські студенти викладають в Інтернеті ролики на підтримку Євромайдану, вболівальники футбольного клубу Нюрнберг перед матчем почепили плакат. Із ситуації в Україні починають випуски новин найпрестижніші медіа.

"Браття, ми захоплюємося вами!" - так назвав свою статтю головний редактор польської "Газети Виборчої" Адам Нідніх. Британська "Сандей Таймз" вийшла із заголовком "Диктатура впала". "Нью-Йорк Таймс" пише - президент втік, його супротивниця Тимошенко на волі!"

"Євросоюз сподівається, що кожен українець поводитиметься відповідально, щоб захистити єдність, суверенність, незалежність і територіальну цілісність країни". Так сказано у заяві верховного представника ЄС із зовнішньої політики та безпеки Кетрин Ештон. Вона також закликала продовжувати конструктивний діалог.

Кетрин Ештон, верховний представник ЄС із зовнішньої політики та безпеки:

- Дотримуючись угоди, досягнутої сторонами 21 лютого, ми всіма силами допомагатимемо в деескалації ситуації, підтримуватимемо всеосяжний політичний процес, конституційну реформу, формування нового інклюзивного уряду і створення умов для проведення демократичних виборів. Ці заходи забезпечать стабільне й демократичне майбутнє для всіх громадян України.

Єврокомісар ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле закликає до компромісу та єдності, про це він написав у своєму Twitter-і.

Штефан Фюле, Єврокомісар ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства:

- Історичний день для України: найближими днями дуже важливо збалансувати правосуддя з духом компромісу і єдності.

А Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу привітав звільнення колишньої прем'єрки Юлії Тимошенко й наголосив на потребі створення в державі незалежної системи правосуддя.

Натомість міністр закордонних справ Росії вважає, що українська опозиція не здатна домовлятися. Змусити її виконувати угоду про подолання кризи має Європа. Крім того, Сергій Лавров напередодні вночі подзвонив державному секретарю США Джону Керрі та висловив стурбованість з приводу ситуації в Україні.

Сергій Лавров, міністр закордонних справ Росії:

- Після підписання 21 лютого угоди між урядом та опозицією ситуація різко деградувала через нездатність або небажання опозиційних сил поважати досягнуті домовленості, укладені за активної участі Німеччини, Польщі та Франції.

Джон Керрі та Сергій Лавров погодилися, що врегулювати кризу треба мирними методами. Своєю чергою державний секретар США заявив: Білий дім підтримує українців у тих змінах, що нині відбуваються в державі, та привітав звільнення Юлії Тимошенко. Вашингтон наголосив, що непорушним принципом має бути те, що народ сам визначає своє майбутнє. Натомість російська влада припинила надання нового траншу фінансової допомоги Києву.

Міністр фінансів Федерації Антон Силуанов заявив, що поновлять його лише після того, як в Україні сформують уряд. А міжнародний валютний фонд готовий зарадити.

Кристін Лагард, директор-розпорядник МВФ:

- Україна - член МВФ. Якщо вона звернеться по допомогу, економічну чи фінансову, ми її надамо.