Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 лютого 2014, 01:57 Суспільство
Хроніка минулої ночі
Хроніка минулої ночі

Нічне протистояння на Майдані - нові жертви, сотні поранених та вогонь у Будинку профспілок.

Вибухи, масштабні пожежі та нові смерті. Так минула ніч на Майдані Незалежності. Щоб не пропустити правоохоронців - активісти створили вогняний кордон. А щоб швидко передавати покришки, дрова та каміння для передових загонів самооборони, люди вишикувалися в багатометровий живий ланцюг.

Несподівано на внутрішньому подвір'ї  неподалік Будинку профспілок з'являються правоохоронці - оборонці Майдану реагують миттєво.

Для будівництва нових барикад використовують все, що напохваті. Правоохоронці потроху відступають. А тим часом, хоча глибока ніч, на Європейській площі й вулиці Грушевського комунальники працюють на повну силу.

Олександр Храпач, кореспондент:

- Поки триває протистояння на Майдані, комунальники за допомоги екскаваторів та самоскидів приводять до ладу вулицю Грушевського.

Щоб захистити свої позиції з боку Європейської площі, мітинґувальники йдуть на ризик і створюють вогнянИй бар'єр просто під стінами Будинку профспілок. Та неконтрольоване полум'я перекидається на споруду. Не всі активісти встигають вибігти з охопленої полум'ям адмінбудівлі. У вогняному полоні залишаються люди.

Та вогнеборцям таки дозволяють підійти до будівлі, вони евакуюють усіх заблокованих мітинґарів. За кілька годин полум'я подолали. Тим часом приблизно о другій ночі активні дії з обох боків стихають. Проте спокій тривав не довго. До активістів надходить інформація, що поблизУ Михайлівської площі титушки б'ють і стріляють у перехожих. Кількасот протестувальників рушають туди. Удосвіта вибухи потроху стихли, полум'я майже загасили. Та ні правоохоронці, ні мітинґувальники здавати свої позиції наміру не мають. Протистояння триває.