Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 лютого 2014, 23:38 Суспільство
Що нині відбувається в КМДА
Що нині відбувається в КМДА

Мітинґувальники остаточно пішли з приміщень Київської міськдержадміністрації. Вже вранці всі її працівники мали повернутися на робочі місця.

Центральний вхід до столичної адміністрації зачинений. Зайти у приміщення і працівники, і журналісти можуть лише через подвір'я. Пильнують працівники держслужби охорони, що зранку знову взяли приміщення під варту. В середині ж будівлі атмосфера геть не робоча. Люди здебільшого прибирають. Таким був коридор третього поверху Київської адміністрації. Порізані стіни, видлубані віконця. Двері всіх кабінетів зламані. Так тут відтоді, як уночі похазяйнували невідомі мародери.

- Якісь інструкції з діловодства - все на полу, регламент на полу, витрощені всі, відкриті всі щафи, все на полу.

Розгардіяш і у приміщенні, де працює заступник голови Київміськдержадміністрації Віктор Корж. У приймальні на столі розлита невідома речовина, повно порожніх пляшок з-під пива. 

Ірина Винокурова, кореспондентка:

- Такий вигляд нині мають чи не всі кабінети третього поверху Київської міської державдміністрації. Розтрощили їх цієї ночі, забрали головно комп'ютерну техніку, втім, і у шафах щось шукали.

А це коридор шостого поверху. Двері до кабінетів тут висадили в неділю в обід - на той момент мітинґувальники вже офіційно покинули будівлю. Камери спостереження зафіксували гурт невідомих, що нишпорять і забирають цінні речі. Мітинґувальники ж залишили після себе в приміщенях чимало речей - одяг, взуття, ковдри, шоломи. Усе тепер виносять надвір прибиральники.

- Мы выносим на улицу, куда пойдут - не знаем.

Мотлоху багато, та прибиральники не скаржаться. Кажуть - до вечора дадуть лад. На тих, хто залишив безлад, зла не тримають.

- А що це ви даром все знімаєте, потім будете казать: які засранці. Люди як люди. Хороші хлопці. Тому що люди вже не видержали.

Не має жодних претензій ані до мітинґувальників, ані до тих, хто нишпорив кабінетами чиновників вночі і голова Київміськадміністрації Володимир Макеєнко. Лад у приміщеннях обіцяє дати за кілька днів.

Володимир Макеєнко, голова Київської міськдержадміністрації:

- Це не сама велика проблема - навести порядок, ми його наведемо. Я думаю, що ми ще оголосимо день чистоти, запросимо всіх бажаючих, я вже запросив депутатів Київради для того, щоб вони прийняли участь в цьому.

Розбиратися, хто похазяйнував уночі, та виставляти рахунки мітинґувальникам чиновник також наміру не має.

Володимир Макеєнко, голова Київської міськдержадміністрації:

- Телефон розривається від спонсорів, вони різні, ці спонсори, але пропонують допомогу, скільки б це не коштувало, ми розберемося позабюджетним коштом. Треба шукати шлях неконфліктний, не заяв в міліцію, не подання якихось ісків, тільки переговорів, я впевнений, якщо я звернусь з проханням до своїх колег повернути деклька комп'ютерів, вони їх повернуть.