Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 лютого 2014, 21:54 Суспільство
Страшна статистика жорстокого поводження з дітьми
Страшна статистика жорстокого поводження з дітьми

Забив до коми через плач. У Києві 30-річний таксист безжалісно відгамселив п'ятирічного сина своєї співмешканки. Нині малий у лікарні, його стан медики вважають стабільно тяжким.

Раптовий напад агресії, кілька ударів і кома. В Голосіївському районі столиці тридцятирічний чоловік накинувся з кулаками на п'ятирічного сина своєї співмешканки. Жінки вдома не було. Вона пішла проводжати матір.

Леся Орлова, співробітниця відділу ГУ міліції в м. Києві:

- Він їй зателефонував, цей співмешканець, і сказав, що  хлопчик впав з дивану, у нього травми й він везе його до лікарні.

Вітчим покинув малого в лікарні і втік. Медики, шоковані станом дитини, не бралися щось прогнозувати.

Леся Орлова, співробітниця відділу ГУ міліції в м. Києві:

- Вже там лікарі діагностували страшні побої, травми, дитина була схожа просто на шмат мяса. Весь був в крові та без свідомости, закрита черепно-мозкова травма, побита голова і все тіло було в страшних ссадинах.

Хлопчик пробув у комі більше місяця. Днями прийшов до тями. Та медики оцінюють його стан, як стабільно тяжкий. Проти батьків малого розпочате кримінальне провадження. Сусіди ж сім'ї зізналися: дитину не раз били дорослі-наркомани. Тепер вітчимові загрожує до восьми років за ґратами, матір можуть посадовити на п'ять.

Правоохоронці звітують: зі ста випадків жорстокого поводження з дітьми два закінчуються фатально для малих. Так, минулого тижня 22-річний молодик забив до смерті дворічного сина співмешканки. Скоєно це в Дарницькому районі Києва. Хлопчик заважав спати вітчимові.

Віталій, мешканець м. Києва:

- Ну как он относился к ребенку: мешал он ему и ей - это сто процентов! Ребенок стоит в углу, а он сидит на кухне курит, он кулаком в лоб ребенка бьет и ребенок присел аж. Этот ребенок у меня и у Тани с рук не слазил!

Лариса Зуб, керівник відділу ГУ міліції м. Києва:

- В таких ситуаціях, коли чиниться насильство над дітьми, необхідно звертатися до спеціальних служб, зокрема, до служби в справах дітей та міліції. В минулому році на дорослих складено понад чотири тисячі адміністративних протоколів щодо недопущення насильства в сім'ї.

Правоохоронці певні: саме такий дзвінок до спецслужб може врятувати життя дитині.