Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 лютого 2014, 00:04 Суспільство
Безпритульні діти на столичному вокзалі
Безпритульні діти на столичному вокзалі

У Києві у приміщенні столичного вокзалу знайшли семирічного хлопчика. Там його покинула мати, сама ж подалася на заробітки. Дитину виявили правоохоронці під час рейду. Малого і ще кількох бездоглядних підлітків забрали до притулку. А крихітну дитину - в лікарню.

Київ. Околиці Південного вокзалу. Місцина ця - не лише важливий транспортний вузол столиці, її вподобали діти. Тут, поряд із коліями, в підвалах, де прокладено теплотраси, оселяються підлітки. Зазвичай, вони не мають де жити або просто втекли від батьків.

- Игрушки висят, и полотенечка висят, приходишь - сразу видишь - дети живут.

Дітей-безхатьків під час рейду шукали правоохоронці. Утім, жодного обжитого кутка виявити не вдалося. Натомість угледіли хлопчика, котрий мешкав у приміщенні залізничного вокзалу. Йому сім років, у школі не навчається. Розповідає - тут його покинула мати, яка подалася на заробітки і вже тривалий час не з'являлася. У гості до столиці з Вінничини прибув Михайло. Майбутній слюсар заради поїздки навіть навчання пропустив. 

- Сам приїхав перший раз, подивитися - шо тут, де тут.

Утім, додає - тут із дозволу батьків.

Михайло, мешканець м. Жмеринки:

- Приїжджав до друга, а сьогодні мав додому їхати.

- Почему сам, без родителей?

- Мама знає, де я знаходжуся, вона мені дозволила.

Хлопця без догляду не залишили, як і інших - забрали до притулку. А ось цей півторарічний хлопчик поїде до лікарні.

Олександр Куртенко, заступник керівника відділу ГУ міліції м. Києва:

- При первинному огляді дитини наші співробітники зрозуміли, що дитині необхідна меддопомога, лікарями дитині встановлено діагноз "двостороння пневмонія".

Так недогледіла малого ненька, що на життя заробляла жебракуванням. Відповідатиме тепер перед законом. За невиконання материнських обов'язків передбачена адміністративна, а іноді й кримінальна відповідальність.