Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 лютого 2014, 00:28 Суспільство
Фальшивий екстреміст виявився вбивцею з Росії
Фальшивий екстреміст виявився вбивцею з Росії

Таємничий герой київської прес-конференції про озброєних радикалів виявився росіянином, якого на батьківщині розшукують за вбивство. Молодий парубок зненацька постав перед журналістами напередодні. Він вирішив здивувати розповідями про лютих терористів. Натомість стало відомо про його власне темне минуле.

Молодий хлопець з'явився перед журналістами, аби розказати страшну історію про зброю та вибухівку, що їх має Правий сектор. Каже - начебто сам у цій організації пробув тиждень. Мовляв, відвідував і таємничий 5-й поверх Будинку профспілок. Тепер, говорить, хоче розповісти всім про українських радикалістів.

- Это не та организация, куда я ехал. Я думал, что они борються за Европу.

- А ты читал их заявления, они за Европу никогда не боролись.

- Ну они же на Майдане. Я ехал за будущее страны. 

Хлопець говорить чистою російською, але хто він і звідки - не каже. Демонстративно показує український паспорт, щоправда затуляє рукою ім'я. І одразу ж провалює елементарний тест від журналістів.

- Назовите областной центр Волынской области.

- Волынской области?

- Вы похожи на провокатора. Столица Волынской области?

- Волынь.

- Только нет Волынской области. Вы не из Украины.

І вже незабаром з'ясувалося - він таки росіянин. Хлопець з Самари Богдан Поночовний. Більше того - на батьківщині його звинувачують у вбивстві. Ще 2010-го він встромив ножа в око чоловікові та втік із Росії. Про цю історію тоді писала місцева Комсомольска правда й оприлюднила його фото кількарічної давнини. Російські журналісти тоді зазначали, що батько втікача - співробітник Самарської поліції. Нині самарська Комсомолка впізнала героя своїх статей у таємничому парубкові з України. Знають його й черкаські фанати Динамо. Пишуть, що хлопець останні кілька років жив у Черкасах і наводять його фото в соцмережах.

- Подался в бега и осел в Черкассах. Там "прибился" к местной околофутбольной движухе, представлялся Дмитрием, хотя реальное имя - Богдан. Называли в Черкассах его "Киса". Потом от движухи отплыл, начал барыжить наркотой и судя по всему употреблять, а такие люди - идеальная почва для работы и манипуляций.

Яким чином цей хлопчина опинився в Україні, як отримав український паспорт і чи знають українські правоохоронці, що він перебуває у розшуку за вбивство - ми запитали в українського МВС.

Сергій Бурлаков, керівник Управління МВС України:

- Інформація про цього хлопця також зараз перевіряється нашими працівниками, щоб з'ясувати, чи дійсно він перебуває у розшуку. Якщо ж перебуває і знаходиться тут, на території України - ми будемо вживати заходів по його затриманню.

Відповідний запит ми надіслали й до прес-служби МВС Росії. Там поки мовчать.