Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

3 лютого 2014, 13:07 Суспільство
Звіт МВС з найрезонансніших питань
Звіт МВС з найрезонансніших питань

Нова інформація щодо загибелі Юрія Вербицького, відома зброя, з якої поцілили у трьох мітинґувальників на Грушевського, і що робитимуть із затриманими активістами, коли стане чинним закон про амністію. У МВС склали звіт з найрезонансніших питань.

Все ще загадковими залишаються обставини смерті протестувальника зі Львова Юрія Вербицького. Його тіло знайшли 22 січня в лісі під Києвом. Подейкують - чоловіка вбили. Ось і правоохоронці обмовилися - мав чималі тілесні ушкодження.

Олег Татаров, заступник керівника слідчого управління МВС України:

- Після того, як в Бориспільському районі знайшли тіло загиблого, причина - переохолодження, але є тілесні ушкодження - 11 ребер зламані.

Запевняють - його кривдників шукають. Так само як і вбивць трьох протестувальників, яких підстрелили вранці 22 січня на вулиці Грушевського.

Віталій Сакал, перший заступник керівника слідчого управління МВС України:

- Нігоян був вбитий пострілом з гладкоствольної зброї, з використанням картечі, 8-9 гр картеч, сплав свинця.

А ось у Михайла Жизневського та Романа Сеника влучили з рушниці 12-го калібру. Такої зброї - кажуть силовики - не використовують. Утім, беркутівців зі списку підозрюваних не вилучають.

Віталій Сакал, перший заступник керівника слідчого управління МВС України:

- Розглядається декілька версій, в тому числі і вчинення працівниками Беркуту.

Щодо збільшення кількості загиблих - правоохоронці не підтверджують. Зокрема, це стосується інформації про збільшення трупів у моргах. Невпізнані люди там дійсно є, але, впевнені силовики - це не жертви Майдану. 

- По всій державі на сьогоднішній час у нас 4 тисячі неопізнаних трупів. По всім зниклим проводяться розкушкові справи, це не говорить про те, що вони мають насильницьку смерть.

Думають у МВС і про нову амністію. Закон вже підписаний, але як працюватимуть правоохоронці - й гадки не мають.

Віталій Сакал, перший заступник керівника слідчого управління МВС України:

- Якщо він вступить в дію, то звичайно ніяких слідчих дій ми проводити по них не будем, якщо буде прямо сказано в нормі, що не проводити - людей звільняти і закривати КП на будь-якій стадії.

До речі, в міністерстві внутрішніх справ приголомшили ще однією новиною - протести у центрі Києва начебто не випадкові. З'ясували це силовики під час перевірки інформації з серверів однієї із політичних партій.

Олександр Гнатів, заступник керівника слідчого управління МВС України:

- Інформація, яка міститься на цих серверах, свідчить про те, що масові протесні акції в києві 21 листопада минулого року не були стихійними, а планувалися заздалегідь.

Нагадаємо, 9 грудня 2013-го правоохоронці вдерлися до суміжного з політичною партією офісу на вулиці Турівській 19б. Звідти вилучили комп'ютери з інформацією, частина з яких належала організації. Обшук проводили у межах кримінального провадження.