Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

31 січня 2014, 20:58 Суспільство
Версії МВС щодо Булатова
Версії МВС щодо Булатова

Знайшовся Дмитро Булатов учора приблизно о десятій вечора в селі Вишеньках Бориспільського району. Ще 22-го січня невідомі напали на нього та викрали.

Село Вишеньки Бориспільского району. Це за кілька кілометрів від Гнідина, де раніше знайшли тіло активіста євромайдану Юрія Вербицького та звідки вибрався живим Ігор Луценко. 

- А шо это за человек, а он говорит: Помогите, я Булатов!

Напередодні ввечері саме Олександр помітив скривавленого лідера автомайдану Дмитра Булатова. Сталося це на вулиці з символічною назвою Жертви Революції.

- Притянул его на кухню, а он весь мокрый такой, он весь в спортивном...

Більше тижня чоловіка тримали в невідомому місці, погрожували та катували. І ось 30-го січня ввечері його викинули поряд з лісом на лютому морозі.

Дмитро Булатов, лідер автомайдану:

- У меня просто руки, меня распяли, пробивали, ухо отрезали, лицо порезали, на теле живого места нет, но так - вы все видите, живой и слава богу.

Вночі Дмитра терміново поклали до приватної клініки. Там він продовжував розповідати про знущання й побиття. 

- Я их умолял вчера убить меня, они меня распяли.

- Сколько их было человек?

- Постоянно приходили только двое.

- Лица ты их видел?

- Нет, я в очках сидел.

Вранці до лікарні приїхали друзі активіста. Вони розповіли, що нині Дмитро відпочиває, щоб швидше одужати.

- Те, що я бачив - це отакі чотири великі сині плями, да і поризі на щоці та вусі.

Медики, на прохання Булатова, діагнозу не розголошують. Кажуть лише, що в лікарні лідер автомайдану перебуватиме не менше тижня.

Михайло Радуцький, керівник приватної клініки:

- На даний час стан Дмитра задовільний, він ще знаходиться в палаті інтенсивної терапії, але десь за одну-дві години ми його переведемо до звичайної палати.

Правоохоронці вже почали шукати нападників. Кажуть, запитань надто багато. До того ж зізнаються: після появи Дмитра в одному з районів Києва знайшли його машину. Також правоохоронці розповіли, як саме викрали активіста.

Валерій Мазан, в.о. керівника ГУ міліції м. Києва:

- 22 числа неизвестные ударили его по голове на одной из улиц жилмассива Троещина, посадили в неустановленный автомобиль и увезли в неустановленное место.

Розглядають одразу кілька версій зникнення активіста.

Олег Татаров, заступник керівника слідчого управління МВС України:

- Напрям номер 1 - вчинення відносно даної особи кримінального правопорушення, мотиви можуть бути і корсиливі, і інші; друга нами відпрацьовувалась версія, що це може бути інсценування з метою вчинення провокацій, які викличуть у сусіпльстві негативний резонанс; одне з напрямів, які ми розслідуємо - це також можлива пропажа громадянина Булатова в зв'язку з отриманням певних коштів, поки що не розголошуємо які, але ця версія опрацьовується.

Нині ж біля палати Дмитра чергує охорона. Сам лідер автомайдану запевнив: щойно з'являються сили - обов'язково вийде до журналістів.