Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 січня 2014, 13:40 Суспільство
Волонтери відкривають школи в Сирії
Волонтери відкривають школи в Сирії

Задарма навчати дітей узялися волонтери в Сирії. Попри те, що в багатьох реґіонах досі неспокійно, неповнолітні охоче приходять на уроки.

Усама, вчитель-волонтер:

- Тут досить скромно, проте прагнемо створити якнайбільше таких шкіл. Райони, де ми раніше жили, будинки, заклади освіти - зруйновані. Хай там як - треба рятувати молоде покоління сирійців від неписемності.

У таких школах викладають здебільшого базові предмети - математику, арабську мову та релігієзнавство. Дітлахи охоче приходять сюди і старанно опановують матеріал. Хай навіть замість дощок в імпровізованих класах - аркуші паперу, а вчителям інколи доводиться пояснювати теми буквально на пальцях.

Айман, вчитель-волонтер:

- Нам складно дотримуватися програми, адже тут є хлопчики й дівчатка, які рік, а то й два не навчалися. Багатьом з них доводиться згадувати давно забутий матеріал. Тяжко дається арабська. Проте, ми з оптимізмом дивимося в майбутнє й не опускаємо рук.

Тим паче, дітлахам освіта та колективні відвідини шкіл до вподоби.

Хіба, учениця:

- Через війну ми тривалий час не навчалися. Нині - все інакше.

Натепер у провінції Ідлібі, де започаткували волонтерські школи, працює два таких заклади. З часом їх планують популяризувати на всіх територіях, де встановлено перемир'я.