Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 січня 2014, 13:04 Суспільство
Надзвичайники готові до морозів та хуртовин
Надзвичайники готові до морозів та хуртовин

Через негоду в заметах вантажівки, автобуси та легковики на шляхах Одещини. Найгірша ситуація на півдні реґіону. На трасі Рені-Ізмаїл рятувальники витягли зі снігу 18 багатотонок. У самому Ізмаїлі в кучугурах застряг рейсовий автобус з 24 пасажирами в салоні. А на маршруті Котовськ-Красні Окни через ожеледицю злетів у кювет і перевернувся мікроавтобус Мерседес з водієм і двома пасажирами. Повернули транспорт на трасу два тягачі. Тепер комунальники Одещини посипають дороги сумішами проти зледеніння й розчищають замети. Зупинено рух вантажівок Миколаївською трасою. Надзвичайники рекомендують  без нагальної потреби за межі населених пунктів не виїжджати.


***
У Криму шквальний вітер ламає дерева і рве лінії електромереж. Знеструмлено вже 76 населених пунктів. Поблизу Євпаторії  високовольтні конструкції впали в озеро, тож на допомогу енергетикам прибули рятувальники. Вони витягли з води майже тисячу метрів дроту. Саме ж місто нині вкрите льодом, тут зупинено трамваї. Через збурення на морі й негоду в Керчі тимчасово перерване поромне сполучення, закрито Симферопільський аеропорт.

Володимир Іванов, помічник керівника управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Криму:

- К сожалению, ближайшие двое суток погода ухудшится. Ожидается понижение температуры, образование гололеда и гололедицы, налипание мокрого снега. В этой связи обращаемся к населению: исключите выходы в горы на туристические маршруты.

***
У полоні великого снігу - Дніпропетровщина. Негода ускладнила ситуацію на дорогах. Зранку в обласному центрі буксували автомобілі, а на узвозах утворювалися тисняви. Та комунальники, що нині перейшли на цілодобовий режим роботи, запевняють: ситуацію контролюють.

Олексій Самілик, заступник керівника департаменту комунального господарства м. Дніпропетровська:

- Снега выпало много. За последние наверно года 4 такого колличества его не было. Вывели на работу с вечера ещё 107 единиц специализированной техники.

***
Циклон накрив і Запоріжжя. Рятувальники щодня витягають із заметів десятки автівок. Для допомоги водіям залучають рятувальну й важку інженерну техніку, а також більшість особового складу. Поки минулося без постраждалих.

Олександр Сичов, керівник оперативно-координаційного центру ГУ Держслужби з надвичайних ситуацій у Запорізькій області:

- В снежный перемет попал школьный автобус Эталон, в котором находилось 10 детей, также попало три легковых автомобиля и автомобиль скорой помощи. Нашими сотрудниками была оказана помощь.

***
А ось на дорогах Львівщини поки ускладнень немає. Основні магістралі розчищено від снігу. Подекуди - ожеледиця, проте вона на рух автотранспорту не впливає. Загрозливою залишається ситуація на гірських переходах. Там цілодобово чергують бригади рятувальників, які в разі погіршення погодних умов допомагатимуть водіям. Невдовзі тут теж захурделить.

***
Вирує негода й на Рівненщині. Через хуртовину, мороз і пронизливий вітер несолодко пішоходам, особливо страждають безхатьки. Для них в області працюють пункти обігрівання. Один з них - в  центрі Рівного, його відвідали більше двох тисяч людей.

Микола Прокопчук, керівник сектору ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області:

- У разі потреби, у разі ускладнення погодних умов ми готові встановити додаткові пункти обігріву і, зокрема, на автошляхах державного значення, готові виставити свою потужну спецтехніку.

***
У наметах плюс десять, надворі - мінус двадцять. На Луганщині людей від морозів рятують у пунктах обігрівання, їх тут майже півтори сотні. А ось 23-градусний мороз на Луганщині очікують вже в середу. Через це навчання припинять у початкових класах. А з четверга, коли стовпчик термометра сягне 30, школи зачинять.

Олександр Востряков, заступник керівника департаменту Луганської облдержадміністрації:

- Органы местного самоуправления могут принимать решения о приостановлении учебного процесса. И как только температура повысится, а это произойдет уже в восресенье, то с понедельника школы опять приступят к занятиям.

***
У київських лікарнях з обмороженнями вже семеро людей, усі - безхатченки. Спеціально для безпритульних у різних районах столиці тепер працюють дев'ять пунктів обігрівання. Але поки гості з'являються там рідко.